Prijava

Vaša prijava

Ribiči Ivan Mihac i Juraj Mataković prvi pobjednici 1. Kupa “Garbolino jezero”


Prekrasan i vrlo vrijedan sportsko-ribički uspjeh ima(ju) dvojac Ivan Mihac (56) iz Novog Čiča i Juraj Mataković (69) iz Kurilovca.

Detalje je najprije otkrio Mihac. “Sudjelovali smo na međunarodnom natjecanju parova ribiča pod imenom 1. “Kup Garbolino jezero” 2016. na ribnjaku Kupa kod Karlovca. Prijavilo se maksimalno mogućih 58 parova iz Hrvatske i susjednih država na isto toliko natjecateljskih platformi. Mnogi prisutni parovi nisu uspjeli ući na natjecanje jer je broj sudionika bio ograničen. Natjecanje je trajalo pet sati” – kazao je Ivan a nadopunio ga je kolega i “suigrač” Juraj Mataković.

 

juraj-drzi-prelazni-a-ivan-pehar-u-trajnom-vlasnistvu
Juraj drži prelazni a Ivan pehar u trajnom vlasništvu.

 

“U strahovitoj konkurenciji osvojili smo prvo mjesto što je pomalo nestvaran uspjeh. Iza nas su, za primjer, ostali službeni prvaci Hrvatske, mnogi renomirani i bogati sponzorima a super kvalitetni ribiči iz Slovenije, Srbije, BIH… Mnogi od spomenutih sudionika dali bi sve, pa i u materijalnom smislu za naš uspjeh. Treba naglasiti da je sponzorstvo važno zbog nevjerojatne razlike u kvaliteti opreme i ostalog što je važno za uspjeh te vrste, da ne spominjemo međunarodnu marketinšku promociju, što su bile prednosti naših suparnika” – pojasnio je Mataković dok je korpulentni Ivan Mihac (autor teksta ga je svojevremeno trenirao nogomet u jednoj od najboljih generacija juniora Dinama iz NOvog Čiča) držeći trofeje otkrio učinak za šampionsko mjesto.

 

 

“Upecali smo 60.47 kilograma ribe, drugoplasirani par dobio je 47 kilograma a treći par je imao 34 kilograma ulova. Dobili smo veliki prelazni pehar (uoči 2. Kupa slijedeće godine vraćamo ga uz mogućnost ponovnog osvajanja), malo manji u trajno vlasništvo i tisuću Eura koje dijelimo. Moramo naglasiti da smo redoviti članovi Športsko ribolovne udruge Odra iz Velike Gorice koja ima oko 600 članova a predsjednik je Ognjen Cahun” – zaključio je Ivan Mihac uz opasku da se s kolegom Matakovićem upoznao “na vodi”, da odlično funkcioniraju i razumiju se već više godina a 1. Kup “Garbolino” im je prvi zajednički sportsko-ribički nastup.