Prijava

Vaša prijava

JOSIP SERDARUŠIĆ Atmosfera u momčadi je odlična, idemo pokušati osvojiti jesenski naslov


Josip Serdarušić (Gorica)
Josip Serdarušić (Gorica) bio je jedna od ključnih karika u pobjedi Gorice protiv Dinama.

Po prvi puta ove jeseni igrači Gorice donijeli su tri boda sa gostovanja iz Imotskog koje se trenutno bori za goli život. To su možda i krucijalni bodovi za jesenski naslov.
Josip Serdarušić kreator svoje momčadi i njezinog stila igre zaslužio je epitet igrača utakmice prošlo kolo u derbiju protiv Dugopolja, ali također i u Imotskom, a obje asistencije za golove Prskalu i Pejiću u pobjedi 2:0 pišu se na njegov konto.
Ako je itko toliko iskusan, sa značajnim nogometnim stažom iz Primorca, Dugopolja, Splita, islandskog KA, Segeste i zadnje Gorice zasigurno je to Serdarušić u momčadi Damira Milinovića.
Jeste li očekivali da ćete bravu u Imotskom otključati ?
Priželjkivali smo pobjedu. Oni su malo pokušali na “horuk” u prvih desetak minuta, a poslije njihovog uvodnog pritiska mi smo preuzeli kontrolu koju smo imali do kraja utakmice. Postavili smo se jako čvrsto i samouvjereno, baš kao da igramo kod kuće i zasluženo došli do itekako važnih bodova – otkriva Josip Serdarušić, čiji stariji brat Ante je igrač kluba kojeg je Gorica pobijedila.
On i ja kad igramo na suprotnim stranama znamo se “zakrviti” jer zaboravi se to za vrijeme utakmice, no poslije smo istinski braća. Oni nisu toliko loši kako prikazuje tablica, jednostavno nešto im se ne poklapa. Za nas je ipak najvažnije da smo napravili ogroman posao i nastavili pozitivan niz vrlo neugodnih utakmica.
Na upit što je ključ uspješne jeseni momčadi za koju nastupa ofezivni veznjak Gorice kaže.

Josip Serdarušić
Gorica je zahvaljujući odličnim partijama Josipa Serdarušića nadigrala Imotski u obje dosadašnje utakmice jesenskog dijela.

To je svakako spoj više faktora. Najbitniji su odnos igrača na terenu i ozračje u klubu. Nama se to poklopilo, kako bi se reklo svi pušemo u jedan rog. Pri vrhu smo, poredak je zgusnut, samo četiri boda dijeli nas od šestog Zagreba. Jedna izgubljena utakmica ili kiks puno toga mijenja. Mi smo se zaista posložili što se vidi po rezultatima, zadnje četiri gostujuće utakmice smo neporaženi dok doma guramo sjajno. Vjerujem da imamo sve preduvjete za prvo mjesto na kraju polusezone.
S obzirom na bogato iskustvo ima li razlike Gorice i ostalih klubova gdje ste igrali?
– Igrao sam dosta u drugoligaškim klubovima, ali i u 1. HNL-u, vjerujte Gorica spada u sam vrh, ovaj klub i Grad zaslužuju igrati najviši rang natjecanja!
Osobne ambicije i planovi u velikogoričkom klubu ?
Svakome igraču je cilj igrati u elitnom hrvatskom prvenstvu. Zaista bih bio sretan da se to ostvari naredne sezone u dresu sadašnjeg kluba iako su nogometni putevi nepredvidivi.
Veliki derbi protiv Sesveta je pred vratima, pada li u petak na gradskom stadionu u Velikoj Gorici odluka o drugoligaškom jesenskom prvaku ?
Očekujem zaista da to bude derbi jer i Sesvečani ove jeseni prikazuju lijep nogomet što rezultati govore. Vjerujem da ćemo nastaviti nizom domaćih pobjeda, mi uvijek igramo na tri boda. Momčad koja pobijedi zaista će biti bliže naslovu, ipak ne zaboravimo tu je i Rudeš, i njih će se nešto pitati. Lijepo bi bilo prezimiti na prvom mjestu, ali mislim da nije nešto previše važno biti prvak u polusezoni, mi bi potpisali da to ne budemo sad već na kraju prvenstva – zaključio je sjajni veznjak Velikogoričana Josip Serdarušić.