Prijava

Vaša prijava

Noć kazališta: Kajkavski na kazališnim daskama u Buševcu


Dom kulture Buševec mjesto je gdje se i ove godine, 13. put zaredom, susreću pučka kazališta kajkavskog govornog područja. Manifestacija ‘KAJ BUŠ‘ okupit će u subotu pet kazališnih skupina, a ove su godine i dio Noći kazališta koja nosi slogan ‘Kraljevstvo za kulturu‘.

 

“Okupimo se na glavnom mjestu susreta, dijaloga i druženja – kazalištu. Da nema brojnih entuzijasta i zaljubljenika u kulturu, kulture ne bi bilo. Stoga Vas pozivamo da nam se pridružite na predstavi po vašoj želji te na taj način zahvalimo onima koji naš život čine bogatijima”, rekao je predsjednik Ogranka seljačke sloge Buševec Nenad Rožić i dodaje kako je ulaznica za sve predstave besplatna.

 

Na 13. ‘KAJ BUŠ’ će prvo nastupiti Kulturna udruga Tomislav Franjić iz Kalinovca s dječjom predstavom ‘Pecka i Žara’ i predstavom za odrasle ‘Poštene žene’. Prva je na rasporedu u 17, a druga u 18 sati. Nakon njih, u 18,30 sati, na scenu stupa Dramska sekcija KUD-a Lobor s predstavom ‘U raju’, a u 19,40 sati pozornicu će preuzeti Amatersko dramsko kazalište Sveti Križ Začretje i njihova predstava ‘Zagorske šopingholičarke 50 posto i 3 posto’. Društvo žena Pleso s predstavom ‘Krpanje rupa’ na pozornicu Doma kulture Buševec dolazi u 20,50 sati, a susret kajkavskih pučkih kazališta završava predstavom ‘Regija’ Priločke amaterske scene u 21,30 sati.