Prijava

Vaša prijava

Projekt Gorica II je pun pogodak


Iza B mlade momčadi Gorice II je premijerna jesenja polusezona u Jedinstvenoj županijskoj ligi. Zimuje se s bodom manje od drugoplasirane Bistre i dostižnih pet punata iza vodeće Jamnice uz činjenicu da su seniorsku ligu igrali uglavnom samo juniori. Trener Perica Vidak je najmjerodavniji da ocijeni učinak.

 

05.11.2016. Mičevec. Igralište Klasa-JŽNL, 14. kolo. Foto: David Jolić/cityportal.hr
Foto: David Jolić/cityportal.hr

 

“Ako ćemo isključivo gledati rezultatski onda mogu reći da nisam potpuno zadovoljan sa prvom dionicom prvenstva. Mnogi su mišljenja da je s obzirom da je ekipa velikim dijelom juniorska rezultat jako dobar dok je moje razmišljanje uvelike drugačije. Nisam zadovoljan bez obzira što smo u vrhu ljestvice jer previše toga smo sami prosuli a ne da nam je protivnik uzeo. Upravo zbog toga i naših individualnih propusta nismo bolje plasirani. U prijevodu želim reći da ovi dečki mogu puno bolje a siguran sam da ćemo to i pokazati u drugom dijelu sezone. Osjetili smo seniorski nogomet na ovoj razini i mislim da si na proljeće više ne možemo stvarati alibi bilo koje vrste. Isto tako stojim kod teze da bi nam rang više puno više odgovarao zbog veće kvalitete nogometa i naravno puno boljih terena. Kako god bilo siguran sam da ćemo mi biti ti koji će na kraju prvi proći kroz cilj”- strog ali i optimist je strateg Vidak. Da li projekt takozvane druge momčadi ispunjava svoju svrhu?

 

nog_Perica Vidak trener druge momčadi drugoligaša Gorice.JPG
Perica Vidak

 

“Definitivni je to pogodak što se naših mladih igrača tiče. Bez obzira koja razina nogometa je u pitanju ipak se radi o seniorskom nogometu a to je za prilagodbu na višu razinu nogometa svakako bolja opcija od juniorske konkurencije. Problem je svakako što momčad ne može imati konstantu što je razumljivo s obzirom da smo (više igrača) i u službi prve ekipe. Osim koristi za naš klub smatram kako je općenito Turopoljski nogomet na dobitku jer dobili smo još jednu stabilnu seniorsku momčad koja stvara i profilira igrače za seniorski nogomet. Naravno mi želimo što veći broj igrača iz naše škole nogometa u prvoj momčadi HNK Gorice ali isto tako svjesni smo da u klubu sa prvoligaškim ambicijama nije lako dočekati priliku i da nažalost neće svi moći egzistirati među našim udarnim seniorima. Zbog toga će neki dečki morati tražiti svoj put kroz klubove iz područja našega grada a tada će svi vidjeti da smo dugoročno svi na dobitku a ne samo HNK Gorica.

 

03.12.2016. Velika Gorica - Povodom Lucijskih dana u gradskoj sportskoj dvorani održan je malonogometni turnir uz sudjelovanje 18 momčadi iz Velike Gorice. foto: cityportal.hr
Perica Vidak. Foto: cityportal.hr

 

Upravo to je i želja HNK Gorice, biti otvoren prema svima tko želi surađivati. Što se mladeži općenito tiče zaista kao voditelj škole HNK Gorica želim svima pomoći. Održan je već sastanak sa voditeljima škola nogometa koje su nositelji kvalitete u našem gradu i vjerujem da ćemo svi skupa podići nogomet na još višu razinu i da djeci u svim našim klubovima omogućimo kvalitetnu izobrazbu. Program rada škole nogometa ustupljen je svim školama koje su ga željele a ja vjerujem da ćemo napokon jednom svi krenuti ka istom cilju a to je što više nogometno educirane djece u našem gradu”.

 

gorica-ii-mraclin-11-09-2016-foto-dora-crnko-19

 

Što je prvi cilj Gorice II? “Kratkoročni cilj je osvajanje JŽNL dok dugoročno vjerujem da mlada momčad može aktivno i uspješno egzistirati u trećem rangu našeg nogometa. Slobodno možemo reći da nam je ova godina svojevrstan “pilot program” i da kroz ovu sezonu testiramo sve segmente funkcioniranja druge momčadi. Već sada na pola godine smo puno pametniji i neke stvari ćemo sigurno drugačije. Vodite računa o tome da su prvi dio sezone u 90 % slučajeva iznijeli juniori uz samo nekolicinu igrača koji su u kadru prve momčadi (uglavnom naši mladi domaći dečki). Članovi juniorske generacije 97./98. koji su priključeni prvoj ekipi na bilo koji način u nazad godinu dana su: Kamenjašević, Krizmanić, Marko Muhar, Sedlaček, Roginić, Povoljnjak (99. godište), Čolić, Krsnik te Matošević koji je već duže vrijeme u prvoj momčadi. Iz jedne generacije u prvoj seniorskoj parcipiralo je devet igrača što je zaista rijetkost ali siguran sam da će još neki iz tog društva dobiti šansu da pokažu koliko mogu na višoj razini”. Vidak nije želio izdvajati pojedince.

 

Gorica II - Kupinec (1)

 

“Pojedinačno ne bih želio isticati nikoga jer smatram kako je najbolji pojedinac momčad. Uporno ponavljam dečkima da je svaki od nas kao jedinka neučinkovit i da ne može postići puno ako igra samo za sebe. S druge strane, dok smo podređeni zajedničkom cilju i momčadi onda možemo ostvariti puno toga. U godinu dana smo postigli strahovito mnogo, prije svega u napretku igrača a potom i u rezultatskom smislu. Ništa od toga nismo postigli pojedinačno nego kao ekipa. Iz toga svega iskoči neki pojedinac ali ponovit ću da je svaki taj pojedinac uspjeh cijelog kolektiva”.

 

Perica Vidak je mlad trener pa se dotaknuo i struke. “Prošla godina kao treneru juniora donijela mi je strahovito puno u trenerskom odrastanju, također i ova godina donosi svoje. Iako se smatram trenerom početnikom i da svakim novim treningom još mnogo učim, želim izgraditi neki svoj vlastiti stil. Od trenera koje pratim svakako bih izdvojio Jurgena Kloppa, Thomasa Tuchela i Mauricia Pochettina koji su najbliži stilu koji preferiram te svakako puno naučim u analizi njihovog rada. Nikako nisam pobornik stila koji trenira strogoću u svlačionici i svakako želim da momčad ima povjerenje u mene kao osobu ali i kao trenera. Većina trenera nije sklona biti prisna sa igračima dok sam ja svakako stava da odnos u svlačionici treba biti otvoren i iskren sa jasnim granicama u odnosu koji se poštuju. Ne možete očekivati da vas svlačionica poštuje ako vi ne poštujete svlačionicu. Osobni ciljevi su mi vezani isključivo uz HNK Goricu. Za odlazak ili razmišljanje o tome još nije došlo vrijeme jer smatram kako mogu još puno dati i naučiti ovdje.

 

gorica-ii-mraclin-11-09-2016-foto-dora-crnko-8

 

HNK Gorica mi je dala jako puno i koliko god mogu truditi ću se da vratim jednakom mjerom ljudima koji vjeruju u mene i moje sposobnosti. Ovim putem želim zahvaliti i svim generacijama koje sam vodio jer uz svaku sam naučio jako puno a posebno bih izdvojio generaciju koju trenutno vodim jer osim što su odlični nogometaši još bolje su osobe i užitak je raditi uz takvu ekipu. Posljednji trening u ovoj godini odradit ćemo 23.12.2016. dok je početak zimskih aktivnosti zakazan 09.01.2017. a odigrati ćemo 11 prijateljskih utakmica u periodu do 01.ožujka 2017. kada nam je na rasporedu prva službena utakmica u novoj sezoni (osmina finala juniorskog kupa Hrvatske protiv Rijeke)”.