Prijava

Vaša prijava

Gorica i Hrvatski Dragovoljac podijelili bodove


Želje su jedno mogućnosti drugo, a to je potvrdila i današnja podjela bodova u Zagrebu, gdje je domaćinu gorjelo pod petama i od samog početka su crni iz Sigeta krenuli vrlo žustro ne bi li što prije postigli pogodak. Već u prvih pet minuta utakmice Franić se okliznuo u svom kaznenom prostoru i gotovo poklonio prigodu Božiću koji je u nastojanju da preskoči braniča Gorice na zemlji pao preko njega tražeći kazneni udarac pa je tako prilika propala. Gorica je u prvih pola sata izgledala sramežljivo i bez očitih namjera da ugrozi vrata domaćih. U 31. minuti Majstorović je pobjegao svojim čuvarima (Žutić) i doveo svoju momčad u zasluženo vodstvo.

 

 

Gorica se počela buditi nakon 35. minute, a u 40. priliku utakmice kreirali su Tatar, Ziljkić i Serdarušić, gdje je domaći vratar krajnjim naporom nogom obranio Serdarušiću, a onda Marin Pejić sa svega nekoliko metara prebacio prazna vrata iz mat pozicije.

 

 

Koliko je u prvom dijelu to izgledalo sramežljivo toliko je u nastavku Gorica zaigrala odlučnije i agresivnije, a gol domaćih opasno je visio u zraku u prvih petnaest minuta nastavka. Ulaskom Španje u 60. minuti Gorica je dobila dodatnu dozu agresivnosti prema naprijed, a svega sedam minuta kasnije dogodilo se i poravnanje rezultata. Serdarušić je prekinuo jednu akciju na samom centru, povukao u polovicu domaćih i proigrao Pejića, koji je sada ipak bio smireniji nego pred kraj prvog poluvremena i sigurno izjednačio.

 

 

Gorica je do kraja tražila pobjedu, domaći su se opredijelili na obranu i tražili svoju priliku preko kontri. Na kraju je ovo bio i konačan rezultat utakmice. Gorica mora žaliti za bodovima koje igrači trenera Milinovića nisu uspjeli osvojiti u posljednja dva kola, a prilika je sigurno bilo. Opravdanje možemo pronaći i u činjenici da Gorica u posljednje četiri utakmice niti jednu nije igrala kod kuće (Novigrad, Zagreb, Solin i Hrvatski Dragovoljac), kao i u činjenici da je u finišu momčad ostala gotovo bez podosta standardnih (Postonjski, Marina, Smoljo), a pridružio im se i Španja i od ranije Matošević. Svakako treba naglasiti da je Gorica u današnjoj utakmici ipak izgledala mnogo bolje nego protiv Solina, tjedan dana ranije na istom terenu, što je također rezultiralo i činjenicom da zbrojimo li sve na kraju ipak gosti mogu žaliti za tri boda. U II HNL je ove jeseni odigrano 19. kola, dok u proljeće preostaje još 14. Obzirom da se danas radilo o prvom proljetnom kolu prvenstvo će početi prvog vikenda u ožujku, a pripreme za novu sezonu očekuju se u drugoj polovici siječnja, do kad su igrači na zasluženom odmoru.

 

Favbet II HNL 19. kolo

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – GORICA 1:1 (1:0)

 

ZAGREB – Stadion “Stjepan Spajić” u Sigetu. Gledatelja 200. Glavni sudac: Titlić (Hrvace). Pomoćnici: Kraljević (Zadar) i Vidović (Split). Četvrti sudac: Majstorović (Split)

STRIJELCI: 1:0 – Majstorović (31), 1:1 – Pejić (67)

 

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šolčić, Goda, Čagalj, Petanjek, Majstorović, Zlatar, Sunagić (od 75. Štrok), Bukvić, Eller, Žeželj, Božić.
TRENER: Krešimir Sunara

 

GORICA: Kahlina, Ziljkić, Jančetić, Pejić, Maloku (od. 60. Španja), Žutić, Franić, Krsnik, Tatar, Serdarušić, Babok.
TRENER: Damir Milinović

 

Igrač utakmice: Josip Serdarušić