Prijava

Vaša prijava

U Gorici svjetlucaju i iskre neke nove domaće nade


Nešto lijepo i zvjezdano svjetlucavo, iskri se u stilu aktualnih i munjevito dolazećih Božičnih blagdana, kod našeg drugoligaša Gorice, iako je jesenska titula prvaka na kraju pobjegla u Rudeš. Paralelno sa borbom za važne bodove, minulih tjedana događale su se još možda i mnogo važnije stvari. Naime, u finišu jesenskog dijela prvenstva, više mladih igrača poniklih u nogometnoj školi našeg drugoligaša Gorice, konkuriralo je za prvu seniorsku momčad, a izgleda da je Antonio Krsnik već čvrsto prigrabio mjesto u udarnoj momčadi. Tko je mladić na poziciji zadnjeg veznog za kojeg su u klubu uvjereni da bi uskoro mogao postati jedan od oslonaca momčadi?

“Rođen sam 27.ožujka 1998. u Zagrebu gdje sam i živio do svoje 4. godine a onda sam preselio u Veliku Mlaku. Nogomet sam počeo trenirati sa 5 godina u nogometnoj akademiji K-7 kod Krešimira Marušića koji mi je ujedno i prvi trener u karijeri. Igrao sam za sve selekcije od prstića nadalje a sa navršenih 15 godina preselio sam u HNK Goricu gdje me nastavio vježbati Zvonko Radoš koji me ujedno i selekcionirao za klub. Radoš mi je bio trener u kadetima a potom u juniorima došao sam pod pasku stratega Damira Grlića koji je ubrzo dobio poziv da bude pomoćni trener Damiru Milinoviću. Juniore je od Grlića zatim preuzeo Perica Vidak koji mi je i dan danas trener” – predstavio se ukratko još junior Krsnik i otkrio svoju poziciju u momčadi.

 

26.11.2016. Zagreb - U 17. kolu Favbet II HNL Gorica je u Kranjčevićevoj pobijedila Zagreb 5:2 i tako zauzela vodeću poziciju II HNL. foto: Gordan Laušić
26.11.2016. Zagreb – U 17. kolu Favbet II HNL Gorica je u Kranjčevićevoj pobijedila Zagreb 5:2 a svoj premijerni nastup u toj utakmici ostvario je i Antonio Krsnik. foto: Gordan Laušić

 

“Prirodna pozicija mi je srednji vezni, mogu odigrati i prema naprijed ali više se volim orijentirati da budem centralni i defanzivni vezni. U konačnici treneri su tu da mi podijele zadatke i procijene gdje mogu najviše dati. Moje je da odigram najbolje što mogu i znam te da i dalje učim jer još je mnogo toga za nadograditi u mojoj igri” – govori nam Antonio koji je jesenas trebao debitirati za seniore protiv Novigrada u Novigradu istarskom. Utakmica je međutim zbog poplavljenog terena odgođena, a odgođen je tako i debi mlade nade drugoligaša iz Turopolja. Igralo se kasnije u tjednu, a na opetovani put Istre u autobusu, mjesto su zauzeli i Krsnikovi vršnjaci juniori koji su istovremeno u neposrednoj blizini Novigrada (Dajli) igrali Kup na razini Hrvatske protiv Jadrana iz Poreča (Gorica dobila 2:1). Krsnik je određen da bude među seniorima ali nažalost nije igrao, a nije mogao pomoći ni svojim vršnjacima. Krsnik je tako višestruko tugovao jer su seniori izgubili 0:1, on nije igrao i debitirao za prvu momčad a njegovi juniori su bez njega slavili u Kupu i u slijedećem kolu ždrijebom dobili Rijeku. Ipak mladom Krsniku se ubrzo sve vratilo i to s kamatama. Debitirao je za prvu konačno malo kasnije protiv Zagreba u Kranjčevićevoj, a Gorica je slavila visokim rezultatom 5:2! Krsnik je prema ocijeni novinara, struke i gledatelja odigrao vrlo dobro a je li bilo treme?

“Trema je bila pozitivna prvih 5 minuta ali nestala je kako je utakmica odmicala. Stariji igrači su me odlično prihvatili i moram priznat da sam puno pozitivnih sugestija dobio upravo od iskusnijih suigrača. Sada kad se prisjećam polusezone u cjelini moram biti vrlo zadovoljan jer sam sa 18 godina već upisao 3 nastupa za udarnu, vrlo dobru drugoligašku momčad i to po 80 minuta minimum. Trener Milinović mi očito vjeruje čim mi je dao da igram sve tri utakmice zaredom od početka i veliko mu hvala na tome.”

Krsnik nije jedini domaći dečko iz škole nogometa koji kuca na vrata udarne seniorske  momčadi što je veliki kapital kluba.

 

26.11.2016. Zagreb - U 17. kolu Favbet II HNL Gorica je u Kranjčevićevoj pobijedila Zagreb 5:2 i tako zauzela vodeću poziciju II HNL. foto: Gordan Laušić
26.11.2016. Zagreb – Antonio Krsnik. foto: Gordan Laušić

 

“Naravno da ima još dosta igrača u B seniorskoj momčadi ali i među juniorima koji bi mogli već sada konkurirati kod trenera Milinovića i uvjeren sam da će ubrzo doći i njihovih 5 minuta da se pokažu i dokažu. O imenima mojih vršnjaka i prijatelja ne bih konkretnije ali činjenica je da smo vrlo talentirana generacija i vjerujem da će se konačno Gorici početi vraćati uloženo u našu školu nogometa” – zrelo razmišlja Antonio a čemu se nada od nogometa?

“Naravno da se nadam jednog dana igranju nogometa na visokoj razini ali puno se toga mora poklopiti, od stvari na koje mogu utjecati i na koje ne mogu. Na meni je da radim i uporno treniram te se nadam da će sve na kraju sjesti na svoje mjesto. Završio sam zrakoplovnu tehničku školu i ove sam godine odlučio malo pauzirati u vezi toga da vidim kako će sa nogometom ići dalje. Teško je uskladiti ozbiljnije treniranje i igranje, pogotovo na seniorskoj razini u 2. HNL sa nekom težom školom kao što je fakultet kojeg jednog dana planiram završiti. Velika potpora u ovoj priči su mi definitivno moji roditelji koji su me od malena podržavali u svakoj mojoj odluci. Koliko su samo goriva za auto na mene morali potrošiti?” – priznaje Antonio.

Uzor mu je Patrick Viera, simpatizira igru Messija, do sada nije bio ozbiljnije ozlijeđen, pazi na prehranu, spreman je na sva moguća odricanja u cilju zdravog sportskog života pa sasluša i savjete sveprisutnog fizioterapeuta Gorana ali i trenera Vidaka. Krsnik se nada da će u Kupu za juniore igrati sa svojim vršnjacima i izbaciti Rijeku te tako nastaviti prekrasnu priču iz minule sezone kada su igrali u polufinalu Hrvatske. Što na kraju za Božić poželjeti Antoniju Krsniku i plejadi domaćih mladića Gorice koji kucaju na vrata prve seniorske momčadi?

 

13.11.2016. Velika Gorica, Gradski stadion-JŽNL, 15. kolo, HNK Gorica II-Bistra (2:0). Foto: David Jolić/cityportal.hr
13.11.2016. Velika Gorica, Gradski stadion-JŽNL, 15. kolo, HNK Gorica II-Bistra (2:0) (Hrvoje Humeljak, Antonio Krsnik i Ivan Krizmanić). Foto: David Jolić/cityportal.hr

 

Prvenstveno mnogo zdravlja a onda i ono što si i sami najviše žele. A sigurno si žele neka nogometna zvjezdana svjetlucanja, za početak u HNK Gorici. Evo na kraju što je o Krsniku napisao njegov trener Perica Vidak.

“Antonio Krsnik rođen je 1998. godine i član je našega kluba nekoliko godina. Pristupio je našoj momčadi iz Velike Mlake u uzrastu kadeta. Prirodna pozicija za Antonio je centralni vezni igrač a po potrebi može pokriti i malo ofenzivniju ulogu u veznom redu. Prije svega krasi ga nevjerojatna disciplina tokom treninga i utakmica te u svakome trenutku želi biti što je moguće bolji. Upravo ta unutarnja motivacija i želja za napretkom su osnova za uspjeh na bilo kojoj razini. U samom nogometnom smislu krase ga izrazito visoka disciplina u igri, odlična duel igra, visoke tehničke sposobnosti te fantastične defanzivne odlike. Antonio se zasluženo izborio za mjesto u udarnoj postavi prve ekipe i siguran sam da će ga zadržati bez obzira na jaku konkurenciju. Inače, do nedavno je bio član momčadi kojoj sam ja trener u kojoj je bio i kapetan ali koliko god da smo slabiji, prije svega jer smo izgubili odličnu osobu a isto tako i igrača, drago mi je da je ugrabio svoju šansu jer znam koliko je želio da zaigra za našu seniorsku momčad. Uz Krsnika u seniorima Gorice ove godine svoje pozicije su već od ranije standardno izborili i Dinko Matošević koji će se nakon rehabilitacije od operacije momčadi pridružiti već na zimskim pripremama i Marko Muhar, Matteo Kamenjašević i Luka Sedlaček su također pronašli svoje pozicije vrlo blizu udarnih postava, svoje minute u natjecanjima II HNL dobili su u 2016. i Hrvoje Humeljak, Ivan Krizmanić i Ivan Čolić, a Ladislav Roginić i Luka Povoljnjak, su imali prilike osjetiti seniorske minute u prijateljskim ogledima” – kazao je trener mlade momčadi Gorice Perica Vidak a mi se usuđujemo dodati da u školi Gorice ima još nebrušenih dragulja, iako i sam podatak o čak deset mladih igrača iz vlastitog pogona koji su dobili priliku u sezoni kad Gorica igra vrlo važnu ulogu u II HNL govori da ovaj bazen i dalje ima mnogo talenata te da godine ulaganja u nogometnu školu Gorice polako ali sigurno stižu na naplatu.