Prijava

Vaša prijava

Odbojkaši Gorice iz Petrinje su se vratili s nova tri boda


S nedjeljnog gostovanja u Petrinji Goričani su se vratili s nova tri boda nakon pobjede protiv OK Petrinje rezultatom 3:1 (25:19, 24:26, 25:22, 25:13).

 

Goričani odlučno kreću i brzo rade rezultatsku prednost. U drugom setu izgleda kako su olako shvatili protivnika koji im stvara šest poena zaredom. Premda je domaćin prvi stigao do 12 poena, Goričani su se uspjeli približiti na minimalan zaostatak i što je još važnije, ponovno su pokazali razinu igre iz prvog seta. Uspješne napade rade Šprem i Huljev, i do kraja seta se igra bod za bod. U takvoj igri bolje su se snašli domaćini.

 

Treći set je vjerojatno, za ljubitelje odbojke, bio i najbolji dio utakmice. Na terenu su Goričani prezentirali igru iz prvog seta, a domaćin je samo nastavio s dobrim igrama iz drugog seta. Početak seta je bio dosta izjednačen. Huljev i Vukić opasnim servisima stvaraju pritisak na domaću obranu, koja se pred kraj seta raspada i Goričani na temelju veće kvalitete i koncentracije uspješno privode set kraju.

 

U četvrtom setu Goričani nastavljaju u istom ritmu u kojem su završili prethodni set. Kvalitetna igra gostiju u obrani i prijemu vraća im se u obliku laganih poena ostvarenih u napadu. Napeto izgubljen treći set ostavio je traga na domaćinima, koji više nisu imali snage za preokret. Utakmicu uspješno privode kraju prvo blokom Vukić i Šprem, a onda Šprem jakim napadom presuđuje domaćinu.

 

“Čestitao bih svojim igračima na osmoj pobjedi u isto toliko odigranih prvenstvenih utakmica. Nakon prošlotjednog derbija protiv Daruvara, došlo je do određenog pražnjenja kod igrača tako da je ovo bila jako neugodna utakmica, protiv dosta dobrog protivnika. Sretan sam kako su uvjetno rečeno, igrači s klupe, odradili svoj posao u odsustvu tri standardna igrača. Mislim kako smo pokazali da imamo širok broj igrača na koje se može računati i ta će nam informacija svakako dobro doći u nastavku prvenstva”, rekao je trener OK Gorice Ivan Šulc.