Prijava

Vaša prijava

IZABRANI SPORTAŠI GODINE Zlatko Mateša: Gorica ima velike sportske talente


Izabrani su najbolji u sportu grada Velike Gorice za 2016 godinu. Sportašica godine je Kristina Čerina iz Taekwondo kluba Velika Gorica. Kristina je prije dvije godine osvojila svjetsku kadetsku medalju, a na Svjetskom prvenstvu u Kanadi prošlog je mjeseca osvojila brončanu medalju u kategoriji do 68 kg.

„Dosta mi znači jer ovo mi je prvo priznanje za postignute rezultate. Moji daljnji planovi su da i sljedeće godine nastupim na Europskom juniorskom prvenstvu i da uzmem medalju“, najavila je Kristina.

 

 

Sportaš godine je Velimir Šandor, koji je na Paraolimpijadi u Rio de Janeiru ovoga ljeta osvojio broncu u bacanju diska i to hicem od 18,24 metara. Svjestan je kako je riječ o velikom priznanju, prije svega za naporan rad.

„Jedno ovakvo priznanje je veliki poticaj za dalje. Sljedeći cilj je Svjetsko prvenstvo u Londonu u 7. mjesecu. Moje su misli okrenute prema sljedećem paraolimpijskom ciklusu“, istaknuo je Šandor.

 

 

Dobitnik nagrade za životno djelo je Stjepan Bačurin, otac goričkog sporta, osnivač Boksačkog kluba Velika Gorica te čovjek koji je iznjedrio mnoge zvijezde, prije svega svoga sina Ivicu Bačurina.

„Naravno da sam sretan i zadovoljan jer smo u Goricu doveli boks. Pa i na kraju krajeva u moje selo Malu Bunu, u čemu mi je Ivica dosta pomogao. Sve ovo mogao sam samo sanjati dok sam bio mlad, a sada se to i ostvarilo“, kazao je Stjepan Bačurin.

 

 

Mirjana Lučić je osvojila kategoriju ‘Sport osoba s invaliditetom’. Trener godine je Hrvoje Pekera iz Hrvatskog rukometnog kluba Gorica, najbolja ekipa Šahovski klub Polet, a momčad godine Košarkaški klub Gorica.

„Praktički na našu 20. obljetnicu imali smo veliki izbor sportaša koji su to zaslužili. Iza njih su svjetske olimpijske medalje. Mislim da su ovi laureati s pravom odabrani. Od njih još uvijek očekujemo puno dobrih sportskih rezultata i u momčadskom i u ekipnom, ali i u pojedinačnim kategorijama“, rekao je Goran Kovačić, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice.

 

 

Iz Grada kažu kako ovaj izbor još jednom potvrđuje da Velika Gorica ima izuzetno uspješne sportašice i sportaše.

„Njihovi rezultati su samo potvrda da potpuno zasluženo Velika Gorica ima svoje mjesto na sportskoj karti Hrvatske“, napomenuo je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša istaknuo je kako su sportaši najveći promotori Hrvatske, nakon čistog mora i prirodnih ljepota. Poručio je da Gorica ima velike sportske talente.

„Imate izvrsne i šahiste, košarkaše, rukometašice, rukometaše. Imate izvrsne paraolimpijce. Grad očito živi jednim dinamičnim sportskim životom i to je ono što je naš cilj“, kazao je Mateša.

 

 

U slobodnom dijelu programa potpuno ispunjenu dvoranu Pučkog otvorenog učilišta zabavljale su Jane i iluzionist i mađioničar Luka Vidović. Izboru sportaša nazočili su gotovo svi čelnici grada Velike Gorice na čelu sa gradonačelnikom Draženom Barišićem, a uz saborskog zastupnika i kandidata za gradonačelnika HNS-a Gorana Beusa Richembergha koji je i dodijelio nagrade za promidžbu velikogoričkog sporta, priredbi je nazočio i kandidat za gradonačelnika SDP-a Alaksandar Horvat.

 

galerija fotografija:

 


ČESTITKA