Prijava

Vaša prijava

Zbio se rijedak meteorološki događaj, a evo što nas očekuje u novogodišnjoj noći


Od početka prosinca oborina u većem dijelu Hrvatske gotovo da nije bilo. Izostanak ciklona i fronti zbog dominacije prostrane anticiklone tako će nam osigurati drugi ektremno sušan prosinac u nizu, a to je rijedak meteorološki događaj, ističe meteorolog Crometea, Kristijan Božarov.
 
Mnogi se pitaju kada će stići prva prava zimska ciklona i oborine. Aktualni prognostički modeli “sramežljivo” počinju predviđati mogućnost nove promjene vremena 3. i 4. siječnja, a s njome i dugo očekivanih oborina. No za potvrdu takvog scenarija morat ćemo pričekati još nekoliko dana.
 
Srijeda nam donosi oblačnije i malo hladnije vrijeme, u gorju snijeg, a u nizinama oborine na granici kiše i snijega. U gorju se očekuje stvaranje snježnog pokrivača, dok bi se u nizinama ponegdje moglo zadržati malo snijega. Puhat će slab do umjeren sjeverac. Jutarnja temperatura od -3 do 1, a najviša dnevna između 0 u gorju do 6 Celzijevih stupnjeva na istoku. Pripazite na moguću poledicu.
 
U četvrtak pretežno ili djelomično sunčano, ali hladnije. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura se očekuje od -7 do -2 uz mogućnost za poledicu, a najviša dnevna će biti od -2 u gorju do 3 ili 4 Celzijeva stupnja u nizinama.
 
U petak i subotu nastavlja se suho, stabilno i hladno zimsko vrijeme. Ujutro je mjestimice moguća magla koja se u nekim nizinskim područjima može i dulje zadržati. Vjetar će oslabjeti i prestati. Noći će biti vrlo hladne uz minimalnu temperaturu većinom između -9 i -4°C, a i  danju će biti prohladno uz najvišu temperaturu između 0 i 5 Celzijevih stupnjeva.
 
Novogodišnja noć bi trebala biti suha i hladna, mjestimice s maglom.
 
Prvi dan 2017. vjerojatno nastavlja sa suhim i hladnim vremenom, u nizinama s dosta magle i niske naoblake.
 


Dan otvorenih vrata