Prijava

Vaša prijava

Podržao ga Bernardić: Aleksandar Horvat predstavio kandidaturu za gradonačelnika Velike Gorice


Moja vizija grada Velike Gorice je da postane najmodernije središte i glavni grad Zagrebačke županije te da vrvi investicijama, novim javnim prometnicama, ljudima i životom, rekao je Aleksandar Horvat, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Velike Gorice. Kandidaturu je večeras službeno predstavio u Kurilovcu, gdje su ga došli podržati poznati stranački kolege, a među njima i šef SDP-a Davor Bernardić.
 

27.12.2016.-Kurilovec-Aleksandar Horvat predstavio kandidaturu za gradonačelnika Velike Gorice. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

„Za Veliku Goricu bi bilo dobro da nakon lokalnih izbora počne raditi na svom razvoju, da se aktiviraju mrtve poduzetničke zone i da ne bude zagrebačka spavaonica. Kako Grad Zagreb ima 17 gradskih četvrti, da šesti grad u Hrvatskoj, a to je Gorica, ne bude samo 18. zagrebačka četvrt“, istaknuo je Bernardić.
 
Horvat je naglasio kako će kao gradonačelnik u Gorici zadržati mlade obitelji te vratiti rodilište, koje grad zbog svoje veličine i broja stanovnika treba imati.
 

27.12.2016.-Kurilovec-Aleksandar Horvat predstavio kandidaturu za gradonačelnika Velike Gorice. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

„Idemo redom, Bjelovar, Sisak, Zadar, sve su to gradovi koji imaju opće bolnice. Zašto u Velikoj Gorici ne bi bilo rodilište za 800 do 1000 djece koje se godišnje rađaju. Do 1970.-te godine Velikogoričani su se rađali u Velikoj Gorici. Samo je pitanje htijenja, volje, želje i rada“, kazao je Horvat.
 
Horvat: Ako bude bilo potrebno, na izbore ćemo i sami
 
Činjenicu što njegova kandidatura konkurira HNS-ovom kandidatu za gradonačelnika Goranu Beusu Richemberghu, čime će se rasipati glasovi oporbe, a što ide na ruku HDZ-u, Horvat komentira kao zdravu konkurenciju. Hoće li gorički SDP i samostalno izaći na izbore, odgovara kako je i to moguće.
 
„Konkurencija je uvijek zdrava. To smatram kao poticaj boljem, snažnijem i iskrenijem radu. Hoćemo li izaći samostalno na izbore ili u koaliciji s HNS-om, odlučit će stranačka tijela. O tome se razgovara. Ako bude bilo potrebno ići ćemo i sami“, poručio je Horvat.
 

27.12.2016.-Kurilovec-Aleksandar Horvat predstavio kandidaturu za gradonačelnika Velike Gorice. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

Bernardić je svjestan kako će zbog različitih kandidata dvaju najvećih oporbenih stranaka, jedan od njih teško postati gradonačelnikom u prvom krugu. Na naše pitanje hoće li doći do rasipanja glasova, odgovorio je:
 
„Možda samo u prvom krugu, ali u drugom ne. Aleksandar Horvat je naš kandidat, velikogorička organizacija je to odlučila. Razgovore vezane uz moguću koaliciju s HNS-om prepuštam županijskoj organizaciji SDP-a, kao i ljudima iz gradske organizacije“, rekao Bernardić, na kraju usporedivši sebe i Horvata.
 
„Mene nikada nisu ozbiljno doživljavali u anketama, a evo vidite. Vjerujem da će tako i ostati. Prema tome, Horvatu želim isto što sam na kraju krajeva i ja iskusio. Da ga podcijene i da pobijedi“, zaključio je Bernardić.
 
Tko je Aleksandar Horvat ?
 
Aleksandar Horvat (31) diplomirani je ekonomist, u SDP-u obnaša dužnost predsjednika ogranka Donje Turopolje te tajnika GO SDP-a Velika Gorica. Odrastao je i živi u Starom Čiču, zajedno sa suprugom i dvoje djece. Zaposlen je u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike na radnom mjestu stručnog suradnika u Odjelu za ozonski omotač, a ranije je radio u Auto Hrvatskoj i Zagrebačkom Holdingu.
 

Galerija fotografija: