Prijava

Vaša prijava

HNK Gorica je na sceni a NK Radnik se ne zaboravlja


HNK Gorica je renomirani hrvatski drugoligaš s težnjom proboja u najkvalitetniji razred. Gorica je oformljena 2009. godine u Velikoj Gorici a do tada djelovao je NK Radnik. Bivši igrači, treneri, čelnici i prijatelji Radnika trude se da ime kluba iz legendarne Kolareve ali i Gradskog stadione ostane zapamćeno. Radnik to svakako zaslužuje jer između ostalog dvije sezone 1992/93 i 1993/94 igrali su “šljakeri” elitnu 1. Hrvatsku nogometnu ligu i to u vremenu dok se i nogometom prkosilo agresoru koji se stacionirao samo nekoliko desetaka kilometara južnije od Velike Gorice na desnoj obali Kupe.

 

Radnikovci podižu spomen obilježje

 

Radnikovci se tradicionalno jednom godišnje okupe na domjenku a nedavno su oformili i neformalnu Udrugu NK Radnik koju vodi inicijativna petorka negdašnjih igrača Ivan Mišerić Pevi, Silvio Kranjac, Ranko Dobrić, Vlado Mirenić i Dubravko Hrkovac. Ove 2016. koja polako odlazi u povijest, okupljanje se ponovilo odmah iza Božića u utorak 27. prosinca. Prisutne su pozdravili domaćin Dubravko Hrkovac, autor monografije Radnik Ivan Mišerić ali i prisutni dogradonačelnik Velike Gorice Ervin Kolarec koji je također bio nogometaš a branio je boje i Radnika.

 

27.12.2016. Velika Gorica, Radnikovci se tradicionalno jednom godišnje okupe na domjenku

Promoviran je i podjeljen prigodni kalendar NK Radnik za 2017. Usvojeno je i pokretanje inicijative, uz podršku čelnika grada Velike Gorice, za postavljanje spomen obilježja NK Radnik i SD Radnik na prostoru negdašnjeg igrališta u Kolarevoj na prostoru današnjeg trga dr. Franje Tuđmana koji je zapravo lijepo uređena šetnica s puno zelenila i umjetnim jezercem a omeđena brojnim lokalima u samom centru grada. Spomen obilježje visine odrasle osobe bilo bi postavljeno otprilike na mjestu gdje se na sjevero-istočnom dijelu negdašnjeg igrališta izvodio korner u izradi renomiranog akademskog kipara a čuvalo bi sjećanje ne samo na nogometaše Radnika već i rukometaše, košarkaše, kuglače, stolnotenisače…(Radnik je bio i sportsko društvo).

 

Branko Godinić, Mirko Babić i Anđelko Lažnjak.

Predloženo je također da se ubuduće jednom godišnje, možda između Božića i Nove Godine, odigra prijateljska utakmica na umjetnoj travi stadiona u Velikoj Gorici između starijih i mlađih generacija Radnika pa bi se time u djelovanje Udruge Radnik više uključili i oni mlađi.

 

 

Galerija


Odluka o poništenju odluke o odabiru agencije Škola u prirodi

U prometnoj nesreći kod Selnice poginuo muškarac (41)