Prijava

Vaša prijava

VOZAČ IZ PAKLA Pokosio nas je BMW-om s 50 km/h, rekao sorry i pobjegao


Gentjan Ahmeti (20) iz Njemačke je stigao u Mičevec kako bi s djevojkom Mirnom Janković (19) dočekao Novu Godinu. Nisu niti slutili da će im se dugo očekivana zajednička šetnja pretvoriti u noćnu moru. Bilo je to jučer oko 17 sati, kada su nedaleko kružnog toka u središtu Mičevca zakoračili na pješački prijelaz. Jedan automobil propustio ih je odmah. Nakon što su prešli prvu polovicu zebre, dalje nisu stigli. Na njih je naletio drugi automobil.
 
Udarac crnog BMW-a bio je toliko jak da je Mirnu podigao u zrak, nakon čega je završila na haubi, a zatim na prometnici. Gentjan se u trenutku naleta uspio izmaknuti, ali ga je retrovizor udario u rame. Ipak, djevojci je odmah priskočio u pomoć. Za to vrijeme vrata crnog automobila počela su se otvarati
 
„Moja djevojka je završila na autu pa je pala na cestu. Bio sam presretan kada sam vidio da je živa. Zatim sam ugledao da je iz auta provirio mršav, crnokosi kratko ošišan mlađi vozač, star poput mene, 20 godina. Primio sam ga za vrat i pitao je li normalan. Na to je rekao sorry, sorry, bila su mi zamagljena stakla. Pustio sam ga kako bi se okrenuo prema Mirni, da vidim kako je, a on je zalupio vrata i pobjegao prema Zagrebu“, priča nam Gentjan.
 
Ubrzo je stigla policija i sanitetsko vozilo koje je Mirnu prebacilo na zagrebačku Traumu. U bolnici je utvrđena ozljeda koljena i nagnječenje bedra.
 

„U trenutku sam se našla na asfaltu. Imala sam sreću da je na kraju završilo samo s manjim ozljedama. Koljeno mi je sada zamotano, na njemu je čak ostao oblik svjetla automobila. Na glavi sam srećom imala kapu koja mi je spasila uho operirano prije mjesec dana“, opisala je Mirna.
 
Na prepoznavanje u policiju

 
Mirnin otac Ivan Janković nada se da će policija pronaći odbjeglog vozača. Još su sinoć pozvani u goričku policijsku postaju na prepoznavanje eventualnog počinitelja.
 
„Znamo sigurno da je na moju kćer i njezinog dečka naletio BMW 320. Vozača su prepoznali u policiji na temelju fotografije. S obzirom da broj tablica prema sjećanju nije bio ispravan, policija je svojim metodama, na osnovu opisa vozača, marke i boje vozila, navodno došla do počinitelja, koji je navodno s područja Lučkog i otprije je poznat policiji“, kazao nam je Janković.
 
U policiji su nam potvrdili kako je vozač u Mičevcu naletio na dvoje pješaka te pobjegao, ali da više informacija za sada ne mogu dati.
 


Za naše djedove i bake