Prijava

Vaša prijava

Oprez, policija očekuje više provala u novogodišnjoj noći


U posljednjem razdoblju policija bilježi značajno veći broj provala u kuće, kao i pokušaja provala. U razdoblju od 21. do 25 prosinca policija je zabilježila čak 16 provala i pokušaja istih, a radi toga su angažirali i dodatne ljude. Uglavnom se radi o provalama u obiteljske kuće, u večernjim satima, a česti su i slučajevi provala u kuće čiji vlasnici u njima ne žive tijekom cijele godine, već samo dolaze na praznike.

 

“Apeliram na građane da, posebno u vikendu pred nama, obrate pozornost na susjedne kuće. Ukoliko uoče bilo kakva nepoznata vozila ili osobe koje se zadržavaju u susjedstvu, neka o tome izvijeste policiju kako bismo mi to provjerili. Dojave građana mogu biti i anonimne, a policiji je tako lakše uloviti ili spriječiti provalnike. Očekujemo i više provala u novogodišnjoj noći kada ljudi neće biti kod kuće”, rekao je Davor Sopina iz goričke kriminalističke policije i dodao kako je na području cijele Policijske uprave zagrebačke povećan broj provala.

 

Česta meta provalnika u proteklom tjednu bili su i ugostiteljski objekti. S Badnjaka na Božić je iz Bistroa Ribnjak u Velikoj Mlaki lopov ukrao suhomesnate proizvode u vrijednosti nekoliko tisuća kuna, a jučer je netko provalio i u kafić u Ulici Slavka Kolara.


Lopov zaključao vrata za sobom