Prijava

Vaša prijava

Gradići stabilan četvrtoligaš


Četvrtoligaš Gradići uz Polet je treći najuspješniji nogometni klub Nogometnog središta Velika Gorica. Drugoligaš HNK Gorica je tu logički nedodirljiv i najbolji a Udarnik je u naletu i praktički je već trećeligaš.

Predsjednik Gradića mlađahni 40-godišnjak Ivan Gale nedavno je u izboru Zajednice sportskih udruga grada proglašen za sportskog djelatnika 2016. godine zajedno uz prvog čovjeka Udarnika Filipa Gabelicu i Dragutina Kovačevića iz HRK Gorice.

 

Ivan Gale, predsjednik NK Gradića. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

“Zahvaljujem onima koji su tako odlučili. Danas je vrlo teško voditi bili koji sportski kolektiv ali eto, uz mnogo truda i odricanja te pomoć sponzora, kojima zahvaljujem, može se i uspješno raditi. U Gradiću sam predsjednik malo više od 4 godine. U tom vremenu uspjeli smo iz Jedinstvene županijske lige popeti se stepenicu više i već treću sezonu guramo u vrlo kvalitetnoj Međužupanijskoj ligi središte (četvrti rang). Gradići nisu veliko mjesto a igramo protiv relativno vrlo renomiranih klubova iz gradova kao što su Karlovac (negdašnji prvoligaš), Kutina, Novska, Zabok, Sveti Ivan Zelina (ranije drugoligaš). Tu su i kvalitetni klubovi iz Zagreba Špansko, Ponikve, druga momčad drugoligaša Zagreba, naši susjedi iz Kurilovca i nije jednostavno opstati u spomenutom društvu”- uvodno je kazao prvi čovjek Gradića Ivan Gale koji, to je zanimljivo, ne živi u mjestu kluba već u susjednoj Petrovini.

 

Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

“U Gradićima ima mnogih kojima je klub pri srcu i koji mi maksimalno kroz Upravu i na druge načine pomažu da sve finkcionira transparentno kako i mora (zbog toga je priznanje Zajednice i stiglo na pravu adresu a kako kaže Ivan pripada svima u klubu). Ne vodimo mi brigu samo o seniorima jer tu je još pet selekcija mladeži i veterani. Imamo nešto više od 100 registriranih polaznika naše škole nogometa o kojima brinu školovani i sa važećim licencama stručni treneri pa neki i iz Zagreba. Kada smo već kod mladih igrača, moram istaknuti da nam je najveći i to gorući problem nedostatak pomoćnog terena. Prostor iza zapadnog gola je premalen za toliki broj treninga i strahovito trpi naš glavni i jedini travnjak na kojem sve selekcije igraju i utakmice. U takvoj situaciji teško je održavati glavno i jedino igralište na razini potrebnoj za igranje u četvrtom razredu Hrvatskog nogometa”- otkrio je Gale najveći problem kluba. Rješenja se traže.

 

Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

“Kucamo na mnoga vrata da nam se pomogne pa i ona čelnika grada Velike Gorice. Bez pomoćnog terena nemoguće je funkcionirati na ovoj razini. Snalazimo se zasad i uz pomoć susjednih klubova. Seniori nam povremeno treniraju na igralištu Lomnice i veliko hvala susjednom klubu i predsjedniku Bernardu Mostarliću sa suradnicima. Vrlo dobro surađujemo i sa Udarnikom te predsjednikom Filipom Gabelicom”. Što se tiče učinka seniora kroz jesensku polusezonu i osvojenih 16 bodova dostatnih za tek 14. poziciju u redoslijedu, predsjednik Ivan je optimist.

 

Zoran Tomčić, trener NK Gradića. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

“Prošlog ljeta imali smo specifičnu situaciju kroz pripreme a nakon pet kola morali smo se rastati i s trenerom Željkom Pavkovićem zbog njegovih osobnih obaveza. Angažirali smo tada slobodne stratega Zorana Tomčića i iskusnog igrača Sinišu Ferenčeka. U Tomčića imam veliko povjerenje jer ima iskustva a veliki je motivator. Već tradicionalno mi bolje igramo kroz proljetnu polusezonu i ne sumnjam u naš ostanak u kvalitetnoj ligi. Za primjer, Ponikve imaju samo 4 boda više od nas a 10. su u redoslijedu. Naš veliki adut je i ostanak uglavnom svih igrača u klubu a ukaže li se pravo kvalitetno pojačanje, mi smo spremni”- zaključio je Ivan Gale i požurio na malonogometni turnir HVIDR-e u Veliku Goricu gdje je njegov Feros dobio 2:1 i probio se u slijedeći krug natjecanja.

Bez nogometa očito ne ide ni sada dok lopte velikih terena miruju.