Prijava

Vaša prijava

Gorici 1,3 milijuna, a Općini Orle 97 tisuća kuna za ublažavanje posljedica elementarne nepogode


Vlada Republike Hrvatske na sjednici od 22. prosinca donijela je “Odluku o dodjeli sredstava žurne pomoći za ublažavanje posljedica od elementarne nepogode mraza iz travnja 2016. godine” kojom je za pet gradova i osam općina s područja Zagrebačke županije osigurana pomoć u ukupnom iznosu od 3,522.511 kuna.

 

Podsjetimo, elementarna nepogoda proglašena je početkom svibnja, nakon što je mraz u travnju uzrokovao stopostotnu štetnu na jabukama, breskvama te jagodama koje nisu bile pokrivene.
“Pomoć se daje za štete nastale u poljoprivredi kod poljoprivrednih proizvođača, koji se bave intenzivnim uzgojem voćnih vrsti breskve, jabuke, jagode, kruške, marelice, šljive, trešnje i višnje, a prema kriterijima potvrđene štete od 90 posto ili više na spomenutim kulturama i broju stabala odnosno hektara”, kažu iz Zagrebačke županije.

 

Velika Gorica tako je dobila 1,371.249 kuna, najviše od svih gradova županije, dok je Općina Orle dobila 97.832 kune. Gradonačelnici i načelnici dužni su odmah po prijemu sredstava pomoći, uputiti ih krajnjim korisnicima.