Prijava

Vaša prijava

Gorica kreće 16. siječnja, a u nizu zanimljivih utakmica igra protiv Maribora, a najvjerojatnije i splitskog Hajduka


Milinović i njegovi pomoćnici će od ponedjeljka 16. siječnja krenuti u ciklus priprema u kojem će Gorica tražiti formulu za napad na jedno od prva dva mjesta na tablici. Osim Igora Postonjskog koji je u dogovoru Gorice i Intera potpisao za prvoligaša iz Zaprešića, zasad nema najave da bilo tko odlazi iz Gorice. Sigurno je da se vraća Matošević i da će on biti pojačanje u konkurenciji Gorice. Smoljo će ovih dana na operaciju trbušnog zida, ali očekuje se da bi on do početka prvenstva trebao biti spreman. Dva sigurna nova imena koja će se pojaviti u redovima Gorice su 26. godišnji srednji branič Mario Jokić koji je u svojoj karijeri branio boje Dinama, Rudeša, Žalgirisa i Segeste, koji dolazi iz Dubrovnika, te dvadeset godišnji napadač Šime Žužul koji dolazi iz Imotskog, a prije toga je bio član Splita i Hajduka. Iz Gorice bi do 14. siječnja trebali objaviti sa kojim igračima se neće produživati Ugovori za proljetni dio sezone.

 

23.11.2016. Novigrad – Mario Marina. foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

Kao što je i ranije obznanjeno brigu o kordinaciji unutar stručnog stožera o seniorima ispred kluba je preuzeo Miljenko Ćorić koji će zajedno za strukom velikogoričkog drugoligaša odlučiti sa kojim kadrom će Gorica ući u nastavak sezone, ali sigurno sve u Gorici raduje činjenica da se podosta mladih igrača iz vlastitog dvorišta uz Dinka Matoševića već u jesen nametnulo treneru Milinoviću (Muhar, Krsnik, Sedlaček, Kamenjašević, Krizmanić, Humeljak) i oni će sigurno nastaviti sa seniorima, a tko će još iz B momčadi krenuti sa seniorima ovisi o pozicijama i dogovoru unutar struke. Upravo je taj projekt B momčadi pokazao svu ispravnost ovakve odluke u Gorici, a to je potvrdila i činjenica da su svi mladi igrači koji su dobili priliku u drugoligaškim nadmetanjima u potpunosti opravdali povjerenje struke.

 

Gorica će kako smo i naveli prvu prozivku obaviti u ponedjeljak 16.01. na gradskom stadionu u 11:00 sati. Prva utakmica igra se 21. siječnja protiv Sesveta, a tjedan dana kasnije Gorica će u Mariboru na stadionu u Ljudski vrt igrati protiv trenutno vodeće momčadi 1. SNL Maribora. Prema sadašnjim najavama utakmica će se igrati u 14:00 sati. Dan kasnije Gorica će igrati protiv Segeste, a u subotu 04. veljače protivnik Gorice je Inter iz Zaprešića. Od 08. – 15.02. Gorica putuje u Međugorje gdje će u sklopu sedmodnevnih priprema igrati nekoliko prijateljskih utakmica i jedan od najpoznatijih turnira u BiH koji organizira GOŠK iz Gabele. Ta turniru će osim domaćina i Gorice igrati i Zrinjski iz Mostara te splitski Hajduk.

 

29.08.2016. Velika Gorica – Potpisivanje stipendijskih Ugovora (Roginić, Sedlaček, Krsnik, Kamenjašević, Povolnjak, Krizmanić).  foto: Cityportal.hr

 

Tri dana po povratku iz Međugorja Gorica će igrati utakmicu protiv Brežica najvjerojatnije u Velikoj Gorici ili terenu s prirodnom travom u Velikoj Mlaki. Predviđene su i utakmice za 22. i 25. veljače, ali protivnici za te dvije, kao i za onu 25. siječnja još nisu poznati. U Gorici do početka prvenstva 03. ožujka kada Gorica na svom stadionu dočekuje Šibenik planiraju odraditi gotovo 70 aktivnosti (treninga i utakmica). Prema informacijama koje smo dobili iz Gorice od predsjednika Črnka i izvršnog dopredsjednika Ćorića stav je da se unatoč borbi za sam vrh maksimalno da prilika igračima iz vlastitog pogona koji su povjerenje opravdali u jesenskim utakmicama, a tu se prvenstveno misli na Muhara, Krsnika i Matoševića, pa se na tim pozicijama neće tražiti novi igrači, osim ako se ne dogodi da Marina dobije ponudu koja će zadovoljiti njega i klub. Svakako u Gorici imaju na pameti da je Sedlaček u svim nastupima pokazao potencijal, te će ovaj osamnaestogodišnjak zajedno sa sada trećim vratarom Matteom Kamenjaševićem sigurno biti u fokusu kako bi sa novim prilikama Gorica u budućnosti dobila i kvalitetnog napadača i vratara kao proizvod vlastite škole.