Prijava

Vaša prijava

Stiven Žitnik i Dinamo Hidrel startaju 28. siječnja


Dinamo Hidrel je minule jeseni uz Goricu i Udarnik igrao najatraktivniji nogomet u Turopolju. Gotovo čitavu polusezonu momčad trenera Stivena Žitnika bila je vodeća u konkurenciji županijskih prvoligaša a kuriozitet; prvobitna želja bila je tek odigrati prvenstvo bez stresa oko ispadanja.

Novočičani su najzaslužniji i za rekordnu posjetu jednoj utakmici od oko 500 gledatelja. Lopte velikih terena trenutno miruju ali Žitnik i njegovi igrači ne.

 

Stiven Žitnik trener Dinama Hidrela. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

“U zimskoj pauzi igrači su aktivni i skoro svi igraju mali nogomet na raznim turnirima. Dio naših igrača nastupio je na malonogometnom turniru HVIDR-e za momčad Staklo Matić (Marko Rus, Vedran Novosel, Đuksi, Darko Kučan, Balenović, Vukadin, Škrtić, Dodlek i Hrgović) ali i za druge momčadi. Za Staklo Matić odigrali smo nekoliko odličnih utakmica i došli do osmine finala gdje smo izgubili od Cafe bara Link. Mišljenja sam da smo uz pojačanja malonogometaša Ukalovića, Starčevića, Hruške i Toša, koji su za nas nastupili, mogli dogurati puno dalje ali ne žalimo suviše. Dobro se je igralo i doprinijeli smo zanimljivijem tijeku turnira jer smo izbacili neke favorite”-priča Žitnik.

 

Blagdani su iza nas, turnir HVIDR-e je završio 8. siječnja i već su u fokusu zanimanja pripreme za proljetni nastavak prvenstva.

 

Dinamovci iz Čiča žele slaviti i na proljeće. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

“Plan priprema je gotov i prvi trening zakazan je za 28. siječnja u 14.30. Koristiti ćemo naše igralište, dvoranu i teretanu. Postoji mogućnost i za odlazak na vikend pripreme u neke od toplica. Igrački kadar ostao je isti, nitko nije otišao i to je najvažnije. Gradimo momčad od svojih domaćih igrača ne samo za nastavak prvenstva već razmišljamo dugoročno. Imamo veliki broj mladih domaćih igrača koji mogu igrati još dugi niz godina. Naravno, dobrodošao je svaki dobar igrač koji svojom kvalitetom može dignuti razinu igre i koji se svojim ljudskim karakteristikama može uklopiti u našu sredinu. U tom smislu postoji mogućnost dolaska jednog do dva igrača za nastavak prvenstva”- najavio je strateg Hidrela koji je već ugovorio i pripremne utakmice.

 

Simbioza igrača i navijača Hidrela. Foto: David Jolić/cityportal.hr

 

“Za pripremno razdoblje fiksno su dogovorene prijateljske utakmice sa juniorima Gorice pojačanim sa nekoliko igrača iz druge momčadi, Mraclinom, Poletom (B) i Gradićima, dok ćemo ostale utakmice dogovoriti naknadno ovisno o vremenskim prilikama. Ambicije za proljeće su nastaviti u ritmu u kojem smo igrali u jesen. Borba za prvo mjesto bit će interesantna. Proljeće je dugo, igra se 15 utakmica i sve je moguće. Prioritet nam je zadržati pozitivno ozračje u klubu, igrati dobar nogomet, uživati u njemu i nadalje privući što veći broj gledatelja. Mislim da se odluka o prvaku neće dogoditi prije našeg gostovanja kod naših sportskih rivala ali i prijatelja u Kučama u finišu prvenstva i da ćemo tada opet gledati veliki derbi i svi zajedno napraviti veliku feštu od nogometa”- želja je trenera Stivena Žitnika.


Sanjkanje u Delnicama

EKO tjedan - program