Prijava

Vaša prijava

Niže cijene u goričkim vrtićima, evo kome je besplatan


Roditelji goričkih mališana koji pohađaju vrtić uskoro će osjetiti financijsko olakšanje za svoje kućne budžete. Odluku koja je najavljena na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, potvrdio je pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i sport Krešimir Ačkar.
 
S prijašnjih 650 kuna redovne cijene vrtića, ona je sada smanjena na 590 kuna za prvo dijete. Za drugo dijete  i dalje ostaje popust od 25 posto.
 
Uz već postojeću pogodnost da je vrtić besplatan za roditelje kojima troje djece ide u vrtić, uvedena je još jedna. „Svi roditelji koji imaju četvero i više malodobne djece u svome kućanstvu, imaju besplatan vrtić za svu djecu neovisno o tome pohađaju li svi vrtić ili pojedini idu u školu.“- ističe Ačkar.

26.02.2016., VELIKA GORICA, DV “VELIKA GORICA”, FOTO:SUZANA MAJSTOROVIĆ/Cityportal.hr

Unatoč činjenici da je dijete u vrtiću bilo samo jedan dan dosad je bilo potrebno platiti puna cijenu, a jedna od bitnih novina je ta da će roditelji djece koja u vrtiću budu do tri dana plaćati samo pola redovne cijene.
 
Cijene vrtića za djecu s teškoćama u razvoju koja ostvaruju program u inkluzivnim uvjetima biti će umanjene za 25 posto, jednako kao i samohranim roditeljima. Bitna napomena je da se odluka o manjoj cijeni vrtića za djecu samohranih roditelja ne odnosi na jednoroditeljske obitelji u kojima  jedan od roditelja ne živi u zajedničkom kućanstvu, ali sudjeluje  u uzdržavanju djeteta.
 
Ovo je samo početak jedne strategije kojom se želi promijeniti natalitetna politika u gradu, poručuje Ačkar.