Prijava

Vaša prijava

Odnedavno besplatan internet u tramvaju


U podružnici Zagrebačkog holdinga, ZET-u pokrenut je pilot-projekt koji se svega nekoliko dana od uvođenja pokazao kao pun pogodak.
 
Riječ je naime o tome da putnici u zasad nekoliko posebno obilježenih tramvaja mogu besplatno surfati internetom. Kako piše vecernji.hr gratis spajanje na bežični internet moguće je u tri tramvaja koja često mijenjaju linije kako bi se u prvoj fazi provjerila zainteresiranost putnika. Ti tramvaji obilježeni su posebnim naljepnicama u unutrašnjosti vozila, a cijeli je projekt zapravo nastavak suradnje Grada, Holdinga i Turističke zajednice Zagreba u programu uvođenja interneta na razini grada.
 
U posljednih je tjedan dana, koliko su tramvaji s besplatnom mrežom u prometu, isprobalo oko 15 tisuća putnika, a upravo oni upisali su i prve statistike: u vožnji su tako najposjećenije društvene mreže, odnosno Facebook te dopisivanje pomoću Vibera i WhatsAppa, a na trećem je mjestu čitanje novinskih portala.
 
Besplatan internet zasad je dostupan svima i plaćena karta ili posjedovanje pokaza nije uvjet za njegovo korištenje, a tako će, potvrđuju u ZET-u, i ostati.
 
Uslugu besplatnog surfanja internetom tijekom vožnje u javnom gradskom prijevozu, neki su gradovi u Hrvatskoj, poput Osijeka, već uveli, i to prošle godine, a primjerice Beograd osigurao ju je 2015. svojim građanima u 30 autobusa i isto toliko tramvaja.


Klizanje u Delnicama i sanjkanje na Petehovcu