Prijava

Vaša prijava

Badminton turnirom u kravati proslavili rođendan kluba


Sinoć je u Novom Čiču odigran tradicionalni “Badminton turnir u kravati” kojim je Badminton klub Velika Gorica obilježio svoj deveti rođendan. Na turniru je sudjelovalo 14 parova, odnosno 28 igrača.
 
“Ljudi obično u kravatama dođu na slavlje, a mi to želimo proslaviti na terenu. Dodatni razlog je taj što je kravata, odnosno naša podgutnica krenula upravo iz Turopolja. Mi sve to još želimo popularizirati uz badminton“, kaže osnivač kluba Slobodan Miščević.
 
Pobjednici turnira su Mihael Jurenić i Neven Rihtar. Drugo mjesto osvojili su Željko Senfner i Dražen Šlibar, a treći su bili Antonio Lazar i Darko Ivan Vidaković. Turopoljsku podgutnicu kao nagradu za najljepše kravate, osvojili su Lucija Buchberger i Saša Pinturić.
 
“Badminton je jedan sport koji je vrlo brz, najbrži sport s reketom, a što mnogi ne znaju. Brzina loptice u badmintonu je preko 400 km/h. Svi znamo da je u tenisu 200. Poštujemo sve sportove, ali držimo da je badminton vrhunski sport. Broj naših članova iz godine u godinu raste i Velika Gorica je postala pravo središte tog sporta”, napomenuo je Miščević.