Prijava

Vaša prijava

Kučani imaju problem mlađih selekcija


Županijski prvoligaš istočne skupine Turopoljac iz Kuča uz četvrtoligaša Udarnika iz Kurilovca jedini je klub u Turopolju s titulom jesenskog prvaka a već sama spomenuta činjenica dovoljno govori gdje se igrao najbolji nogomet. Istina, vodili su Kučani prošle jeseni dugotrajnu, upornu i veliku utrku s Dinamom Hidrelom iz Novog Čiča za laskavu titulu i na kraju slavili s dva boda prednosti. Hidrel, nejveće iznenađenje lige, bio je vodeći u redoslijedu sve do tri kola prije kraja i međusobnog velikog derbija u Novom Čiču, koji je privukao rekordnih oko 500 gledatelja, da bi Turopoljac čistom pobjedom u gostima 3:0 zaslužio tron i naslov jesenskog prvaka.

 

Franjo i Ivo Berković, Vladimir Cigetić, Tihomir i Drago-Jakovljević

 

Turopoljac kvalitetom svakako zaslužuje viši rang međutim prema riječima predsjednika kluba Tihomira Jakovljevića problem su mlađe selekcije.

“Danas nam je vrlo teško oformiti tri mlađe selekcije koje su potrebne za igranje seniora u petom rangu natjecanja. U Turopolju na svakih nekoliko kvadradnih kilometara egzistira poneki nogometni klub koji također želi privući mlade igrače a kojih pak nema dovoljno za sve. Moramo se u klubu svi maksimalno potruditi kako bi do ljeta riješili taj problem. U suprotnom našu kvalitetu seniorske momčadi nećemo moći iskoristiti na adekvatan način i preseliti u viši rang. Osvojili smo naslov jesenskog prvaka na vrlo uvjerljiv način uz samo jedan poraz (Rugvica) ali za kvalitetniji rang potrebno je ispuniti i druge uvjete”- kazao je uvijek super korektni predsjednik Turopoljca iz Kuča Tihomir Jakovljević.

 

Turopoljac iz Kuča jesenski prvak 1. ŽNL istok. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

Nadamo se da će Kučani na kraju ipak napraviti i taj spomenuti iskorak potreban za JŽNL jer bila bi ogromna šteta ne iskoristiti nadareni, uglavnom samo domaći igrački potencijal u kojem ima i drugoligaške kvalitete (Igor Hajduk i Petar Milatović).