Prijava

Vaša prijava

Luksuz iznad Gorice: Letite za Dubai, jedite delicije i čitajte Cityportal


Tvrtka Emirates od 1. lipnja uvodi dnevne letove iz Velike Gorice za Dubai. Tko izabere put u Ujedinjene Arapske Emirate letjet će s Boeingom 777-300 s početnom cijenom vožnje od 349 eura, a na raspolaganju će mu biti različiti kulinarski specijaliteti te do 2500 programa na zahtjev pomoću nagrađivanog ice sustava za audio i vizualnu zabavu. Ispred udobnog sjedala imat će veliki ekran na kojem može gledati filmove ili čitati Cityportal pa će četiri sada vožnje do Dubaija brzo proletjeti.
 

Boeing 777-300 tvrtke Emirates, izvor YouTube/ilustracija Cityportal

Predviđeno vrijeme polaska iz Dubaija je u 08:15 sati, a dolazak u Veliku Goricu u 12:20 sati. Povratni let iz Gorice je u 15:35 sati i slijeće u Dubai u 23:05 sati prema lokalnom vremenu.
 
„Na hrvatskom tržištu je tvrtka Emirates prisutna od 2003. godine te je s vremenom, potpuno prirodno, došlo i do pokretanja punog poslovanja. Veselimo se suradnji s našim partnerima i dionicima u Republici Hrvatskoj kako bismo klijentima mogli pružili svoju svjetski poznatu uslugu na našoj mladoj i modernoj floti zrakoplova. Također, predani smo rastu trgovinskih odnosa i turizma između Hrvatske i Dubaija te potičemo dolazak turista s područja Bliskog istoka, regije Azije Pacifik, gdje Emirates djeluje na 45 destinacija”, rekao je Thierry Antinori, izvršni potpredsjednik i glavni komercijalni direktor tvrtke Emirates.
 

Foto: Emirates

Zrakoplov je raspoređen u tri razreda, putnicima nudi 12 sjedala s mogućnošću postavljanja sjedala u polegnuti položaj u prvom razredu, 42 mjesta u poslovnom razredu te 310 prostranih mjesta u ekonomskom razredu.
 
Prijevoz do 16 tona tereta
 
Nudeći veće mogućnosti poslovanju navedena će usluga spojiti čitavu regiju jugoistočne Europe s Bliskim istokom i dalje te otvoriti područja koja prethodno nisu bila pokrivena Emirates rutama. Dnevna usluga 777 zračnog prijevoznika Emirates, također će ponuditi i prijevoz do 16 tona tereta po letu, što pozitivno utječe na trgovinu, a hrvatskom izvozu omogućuje pristup širem globalnom tržištu.
 
Putnicima koji putuju preko Dubaija omogućeno je jednostavno povezivanje s više od 80 svjetskih destinacija. Do gradova kao što su Šangaj, Peking, Bangkok, Kuala Lumpur ili Sydney, Melbourne, Maldivi, Sejšeli i Šri Lanka može se doći za manje od četiri sata tranzitnog vremena zahvaljujući najsuvremenijim Emirates terminalima u međunarodnoj zračnoj luci Dubai. Nova ruta pružit će pozitivan poticaj turizmu i provođenju slobodnog vremena u Hrvatskoj, jer se očekuje da će dnevni letovi dovesti do povećane potražnje poslovnih putnika i turista iz istočnoazijskih država poput Južne Koreje, Japana, Tajvana, Singapura kao i Australije.