Prijava

Vaša prijava

Ribiči pomažu teško oboljeloj djevojčici Rini


Sinoć je u organizaciji Športsko-ribolovne udruge Odra održan humanitarni turnir u belotu kako bi se prikupljenim novcem pomoglo ribolovcu Robertu Bebleu iz Požege, ocu teško oboljele četverogodišnje kćerke Rine (Dječja bolnica ‘Kljaićeva’). Članovi ”Odre” spontano su reagirali na vijest o otkrivenom karcinomu kod djevojčice i među prvima su odlučiti pomoći svome prijatelju sa ribičkih natjecanja odnosno brojnih sportskih susreta.
 

14.01.2017. Novo Čiče – ŠRU “Odra” organizirala humanitarni belot turnir za pomoć maloj Rini. Foto: David Jolić/cityportal.hr

 
Na turniru je sudjelovalo 12 parova (kotizacija 200 kuna + 50 kuna za piće), igrano je na ispadanje uz uobičajena pravila (2 dobivene partije, ‘zadnji obvezno zove’ i ‘dosta’ za završetak partije). U ugodnoj atmosferi igralo se opušteno uz puno zezancije i smijeha, a nakon četverosatnog nadmetanja i tri kruga bio je poznat pobjednik. U finalnom ogledu pobijedio je (najmlađi) par Stipo Tolić – Ivica Grgić kontra KUD-a Novo Čiče (braća Stipo i Ilinko Duvnjak), a treći je bio par ‘aktualno-romantičarskog’ imena – ”Razbojnici” (i oni su uplatili obveznih 250 kuna). Sva tri para nagrađena su prigodnim medaljama različitih boja (zlatna, srebrna i brončana). Osim natjecateljskih parova još je 15 osoba uplatilo donacije za Rinu u rasponu od 100 do 200 kuna.
 
Predsjednik ŠRU Odra Ognjen Cahun tijekom turnira pročitao je poruku koju je sudionicima turnira uputio Robert Beble: ”Prijatelji, zahvaljujem se svima, u moje ime i moje obitelji. Ne znam koje bih riječi upotrijebio u znak zahvale i na koji bih to način rekao. Hvala vam od srca. Nikada to neću zaboraviti i ne znam način kako da vam se odužim i vratim što činite za moju obitelj. Hvala vam ‘prijatelji po štapu’, hvala vam u Rinino ime, to ću pamtiti do groba, nikad zaboraviti neću što se učinili za moju Rinu. Hvala vam što ste omogućili da Rina ima roditelje pored sebe i sve što joj treba da pobijedi ovu bolest”.
 


 

Raspored sati za prvi tjedan u drugom polugodištu

Oko 300 srednjoškolaca posjetilo VVG tijekom Festivala znanosti