Prijava

Vaša prijava

Amerikanci u Gorici


Netko je prije stanovitog vremena rekao da je netko krivo posložio sezonu. Dvojica su potvrdila da je tome tako, treći je rekao da se – zapravo – i nije znalo tko će sezonu slagati jer nije bilo novog predsjednika, niti je sazvana skupština… A kada je sezona krenula bilo je i krivih pogleda, i neshvaćenih izjava, i prejudiciranja, taština i svega ‘kaj uz to ide’.

Iza košarkaša Gorice više je loša doli prosječna polusezona. Neven Nikolić već je zaboravljeno trenersko ime, povratak Josipa Sesara ‘u struku’ i Boris Džidić na klupi znak su novih vremena, novih poimanja i novih navika, onih pomalo zaboravljenih – pobjedničkih? U velikogoričkoj športskoj dvorani, koju pojedinci iz drugih športova u ‘žaru borbe’ znaju nazvati i košarkaškom, više ne stanuju brojni igrači kojima u indeks nije upisana zadovoljavajuća ocjena; nema više Ušića, Cvjetičanina, Jeleneka, Hrkača, ranije su klub napustili Konjević, Kapusta, Zrnić, Demo, Papac, Herendić i Skokna, pa četvorku koja je već gotovo dvije godine stožer KK Gorica čine – Petrović, Šutalo, Prgomet i Mašić.

Ipak, iako se činilo da će crna boja prevladati u opisu završetka 2016.godine, pobjeda u Rijeci nad Kvarnerom /77:73/ – prva gostujuća – vratila je značajno poljuljano samopouzdanje u velikogoričku dvoranu među velikogoričke košarkaše, a tjedan dana ranije pružen je kvalitetan otpor Zagrebu. Gorica više ne prima 100 od gotovo svake momčadi, i ako je u nečemu vidljiv rukopis Borisa Džidića onda je to u ovom trenutku svakako – obrana. Za ostalo ipak treba i više vremena i kvalitetniji ‘materijal’.
Već ove subote slijedi nastavak natjecanja A1 lige, a u Veliku Goricu stiže lider prvenstva šibenski Jolly JBS. Početak utakmice je već tradicionalno u 18 sati. Leon Tomić, Dino Radoš, Rood Felix Javan i Trey Cornelius McDonald nova su imena Košarkaškog kluba Gorica za nastavak sezone. Uz navedenu četvorku već starosjedioca, Boris Džidić će u nastavku sezone računati i na Turića, Gudića, Osolnika i Mašana Vrbicu /na slici u bijelom dresu