Prijava

Vaša prijava

Na glazbeno putovanje kroz tri stilska razdoblja Goričane vodi Sebastian


Gudački kvartet Sebastian u nedjelju u 19,30 sati ponovno će nastupiti u goričkoj dvorani Galežnica. Ovoga puta će Anđelko Krpan i Teodora Sucala Matei na violini, Nebojša Floreani na violi te Zlatko Rucner na violončelu izvesti tri skladbe iz triju stilskih razdoblja: klasike, 20. stoljeća i romantike.

 

“Antun Sorkočević bio je diplomat dubrovačke republike u Parizu i intenzivno se bavio skladanjem. Njegova glazbena ostavština, kao i njegova oca Luke najvećim dijelom je pohranjena u knjižnici samostana Male braće u Dubrovniku i tek čeka sustavniju obradu. Kvartet Sebastian ove godine istražuje Antunove skladbe za gudače”, kaže voditeljica Glazbene djelatnosti Snježana Špehar.

 

Osim Sorkočevićevog ‘Tria u As – duru‘, Sebastian će izvesti i gudački kvartet Borisa Papandopula ‘Narodni’ koji je napisan 1945. godine, a oslanja se na folklor.

 

Nadalje, publika će moći uživati i u izvedbi drugog gudačkog kvarteta Felixa Mendelssohna Bartholdyja koji je napisao sa samo 18 godina. U prvom i posljednjem stavku kvarteta upotrijebio je melodiju vlastite solo popijevke ‘Dali je moguće?‘, a kvartet se ubraja među Mendelssohnova najuspjelija ostvarenja.


Bikovi zamalo srušili vodeći Kvarner