Prijava

Vaša prijava

NK Mraclin kreće s pripremama


Mraclin je u vrlo nezavidnoj situaciji što se prvenstva tiče. Jesenski bodovni saldo na kojem je 9 bodova i pretposljednje mjesto Jedinstvene županijske lige govori o kvaliteti igre koju je prikazala momčad. Drugog dana u veljači kreću pripreme na Grabi koje će povesti trener Nino Matković kojemu je zasigurno cilj popraviti dojam. Jednostavno pitanje za stratega “posrnulog” kluba, razlog takvog stanja i ima li nade za opstanak ?

 
-U jesenskom dijelu u većini utakmica smo podbacili sredinom drugog poluvremena, treninzi su bili neredoviti i rijetko posjećivani pa smo ostajali bez snage i koncentracije. Ne možemo biti zadovoljni katastrofalnim učinkom u dosadašnjih šesnaest kola kada planirani bodovni učinak nije ostvaren i pozicija na tablici nije ono čemu teži ovaj klub. Takvo stanje rezultira potrebu za većim angažmanom igrača kako bi se u proljetnom dijelu sezone napravio što bolji rezultat. Mi se sigurno nećemo predati dok postoji bilo kakva mogućnost za opstanak, dok se igra šanse postoje – rekao je uvodno trener Matković.

 

Nk Mraclin – trener Nino Matković i predsjednik Goran Vukašinec. Foto: Vitomir Štuban

Ostaje li igrački kadar na okupu, ima li novih imena ?
– Trenutačno ne možemo raditi velike promjene u momčadi. Napustila su nas dvojica igrača, imamo povratnika, ali i novih imena, sa nekim igračima smo još u pregovorima. Mogućnosti nam ne dozvoljavaju zvučna imena – naglasio je Matković.
Pripreme su trebale krenuti par dana ranije, zbog dugotrajnih temperaturnih minusa u zraku vodovodne cijevi na Grabi su se zaledile baš kao i tereni na oba travnjaka. Ipak prvog dana priprema nema minusa, a prema prognozi očekuje se zatopljenje i prema riječima Nine Matkovića problema ne bi trebalo biti.

 
– Tih nekoliko dana ne znači previše, u početnom razdoblju baziramo se na fizičkom dijelu priprema. Imamo dva terena, a kako teren Stare Grabe podnosi i ekstremnije uvjete vjerujem da ćemo odraditi planirano. Četiri treninga tjedno, utakmice vikendom koje su dogovorene sa momčadima Ban Jelačića, Dinamo Hidrela, Kup utakmica, Pešćenice i Turopolja – otkrio je plan priprema Matković.

 

 

Predsjednik kluba Goran Vukašinec također se osvrnuo na jesensko razdoblje i smatra situaciju vrlo ozbiljnom, no ne i bezizlaznom.
– Postoje nogometaši profesionalci, amateri i rekreativci. Naši igrači po vokaciji bi trebali biti amateri, a prema prikazanom bili su rekreativci jesenas. Još jednom apeliram, igrači se više trebaju angažirati na treninzima i utakmicama, pokušati ćemo ono za što kažu da je nemoguće – osvrnuvši se na proteklu polusezonu ali i nadolazeće razdoblje – Mraclin ove godine slavi 85 godina postojanja kluba i zaista bi bilo neprikladno obljetnicu proslaviti ispadanjem – istaknuo je prvi čovjek mraclinskog kluba Goran Vukašinec


Klavirski recital u Galženici

Državno Natjecanje iz geografije