Prijava

Vaša prijava

Neven Andrišević sa Turopoljem krenuo u pripremno razdoblje


Turopolje je sa novim trenerom Nevenom Andriševićem krenulo u pripremno razdoblje, nastojeći se što bolje spremiti za proljeće te pokušati uhvatiti novi zalet. Kako se jedan od najstarijih nogometnih klubova sa velikogoričkog područja našao u teškoj situaciji gdje mu prijeti ispadanje iz 1. ŽNL istok, Uprava na čelu sa predsjednikom Tomislavom Mihanićem angažirala je nakon Krešimira Maričića novog stratega Nevena Andriševića koji ima samo jedan zadatak, pokušati spasiti klub od ispadanja.

 

Počele pripreme Turopolja. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

 

Andrišević je još prije Domovinskog rata bio igrač kluba koji se tada zvao Taurus, a prije sedam godina je također bio trener Turopolja sa kojim se u to vrijeme borio za vrh II ŽNL-e.

 

Za početak će morati podići atmosferu na željeni nivo, a može li sa današnjim igračkim kadrom podići ovu momčad iz pepela ?
– Svakako, da ne mislim tako ne bih prihvatio ponudu. Ova momčad ima potencijal, gledao sam ih jesenas u nekoliko navrata. Nedostatak snage kada se lomi utakmica i više samopouzdanja najveći problem ovih igrača. To možemo i moramo ispraviti samo ako igrači ozbiljno shvate situaciju da napornim radom uz sportske navike možemo do cilja. Ako toga neće biti tu nema pomoći trenera i ove Uprave koja se zaista trudi da nam osigura uvjete.

 

Predsjednik Tomislav Minanić i trener Neven Andrišević. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

 

Trener Andrišević pokušat će pronaći formu, izvući maksimum iz ove momčadi i na proljeće se pomaknuti s posljednjeg mjesta na ljestvici.
– Imamo dovoljno vremena do početka prvenstva, na popisu imam nešto više od dvadesetak igrača, neki su pridošli dok se sa nekima još pregovara. Trenažni procesi odvijati će se na nešem igralištu 3-4 puta tjedno uz utakmice vikendom koje smo do sada dogovorili protiv juniora Udarnika, Gorice II, kup utakmice, Mraclina, uz neke protivnike koje ćemo dogovoriti u hodu. Vjerujem da ćemo ćemo smoći snage i podići formu za konačne obračune koji nas čekaju na proljeće – rekao je za kraj novoustoličeni strateg kluba uz prugu i legendarnog igrališta Leštand, uvjeren da će uskočiti u vlak zvan “čežnja” koji ih vodi prema ostanku u ligi.