Prijava

Vaša prijava

Gradonačelnik Barišić pokreće radno tijelo koje će pratiti transformaciju POT-a u proizvođačku organizaciju


Plemenita opčina turopoljska transformirat će se u proizvođačku organizaciju kojoj je cilj biti spona između uzgajivača turopoljske svinje i tržišta, naglasio je župan POT-a Juraj pl. Odrčić na primanju kod gradonačelnika Dražena Barišića i njegovog zamjenika Stjepana Kosa. Na radnom sastanku je istaknuto kako su suhomesnati proizvodi naše autohtone pasmine svinja poljoprivredni i turistički interes Grada Velike Gorice. Gradonačelnik će stoga pokrenuti radno tijelo koje će pratiti taj proces transformacije.

“Glavno područje djelovanje POT-a ipak ostaje očuvanje povijesti našega kraja, a s nadležnim upravnim odjelom će se definirati programi osnaživanja turopoljskog identiteta kroz izdavaštvo, predavanja i promociju povijesti našega kraja. Među prvim zadacima bit će i obilježavanje 400 godina od začetka školstva u Turopolju”, kaže pl. Odrčić.

Foto: Plemenita opčina turopoljska

Gradonačelnik je najavio podršku u nastojanjima da se osigura adekvatan radni i prezentacijski prostor Plemenite opčine turopoljske kao i iznađe rješenje za potrebe prijevoza Turopoljskog banderija koji godišnje bilježi 60-tak nastupa diljem Hrvatske.

“Plemenita općina je kroz povijest bila nositelj političkog, društvenog, gospodarskog i kulturnog života našeg kraja i želimo da opet zauzme mjesto koje zaslužuje“, zaključio je gradonačelnik Barišić.

Na sastanku je dogovoreno i kako će Plemenita opčina turopoljska i Grad Velika Gorica redefinirati 10 godina star Sporazum o suradnji.


I odbojkaši prvaci Grada