Prijava

Vaša prijava

Festivalske uspješnice na platnu goričkog kina


Učenici goričkih osnovnih škola do 10. veljače moći se uživati u bogatom filmskom programu. Na repertoaru će se naći animirani i igrani filmovi suvremene europske i svjetske produkcije nezavisnog filma za djecu i mlade.

”Od novih dugometražnih animiranih filmova prikazuje se vješto ispričan i vizualno raskošan film „Pjesma mora“, nominiran za najbolji dugometražni crtani film Oscar 2015. Na repertoaru je i „Phantom boy“, u kojem se neuobičajeno za animirani film, spajaju fantastika i detektivski žanr. Prikazuju se i igrani filmovi – njemački suvremeni film „Krokodili iz predgrađa“, namijenjen trećim i četvrtim razredima te francuski igrani film „Uvijek svoja“, namijenjen završnim razredima osnovne škole, posvećen temi odrastanja u ponajboljem filmu ovogodišnjeg Berlinskog filmskog festivala”, poručili su organizatori.

Filmske projekcije održat će se u sklopu programa ”Sedmi kontinent”, koji goričko kino provodi u suradnji s udrugom Djeca susreću umjetnost. Želja je organizatora omogućiti djeci da pogledaju festivalske uspješnice i educiraju ih o animiranom filmu.

 


Gradsko Natjecanje u rukometu za dječake