Prijava

Vaša prijava

Klinci Jelačića gosti Istre u Puli


NK Ban Jelačić iz Vukovine i NK Istra iz Pule klubovi su prijatelji. Za one koji manje prate najvažnija sporedna događanja (nogomet), pojašnjenje. Pula ima prekrasan nogometni stadion gotovo u centru grada imena Aldo Drosina koji je preuređen, skockan kao mladenka 2010. godine i super funkcionalan u stilu dobro znanih stadiona u Engleskoj (“bombonjera” manjeg kapaciteta spram Engleskih ali također bez atletske staze okolo, sa tribinama blizu igrališta sa sve četiri strane a jedna natkrivena, moderne prostrane svlačionice sa svim potrebnim dodatnim sadržajima, rasvjetom za noćne utakmice, pomoćnim terenima pa i onim s umjetnom travom, funkcionalnim pristupom autobusu neposredno do svlačionica, ugostiteljskim objektom).

 

Mlađi pioniri Jelačića iz Vukovine. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

 

Stadion koriste dva kluba, danas prvoligaš Istra 1961 i autohtona Istra koja je također prije bila s prvoligaškim predznakom a danas je županijski ligaš. Jelačić “frenduje” s Istrom. Dolaze mladi Puljani na ljetne turnire u Vukovinu a Jelačić je s tri selekcije u nedjleju 19. veljače 2017. gostovao na Aldo Drosini. Već u 7 sati kod igrališta u Vukovini okupili su se mladi igrači uzrasta limača te mlađih i starijih pionira ali i spretniji i sretniji roditelji koji su uspjeli rezervirati mjesta u autobusu na dvije etaže, kapaciteta 80 mjesta. Prvo zaustavljanje bilo je u Velikoj Gorici da se bus sasvim dopuni s igračima i roditeljima iz metropole Turopolja. U dobrom raspoloženju i ugodnoj vožnji malo tko je i primjetio gustu maglu oko i iznad Jastrebarskog i Karlovca (tu je valjda uvijek Londonski štimung).

 

Limači Jelačića iz Vukovine. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

Nakon Karlovca zasjalo je sunce ali se po tlu pojavio sve obilniji snijeg na čuđenje onih najmlađih. Drugo zaustavljanje bilo je na dobro znanom odmaralištu u Ravnoj Gori gdje se dogodilo i grudanje razdraganih i dobro već raspoloženih klinaca Jelačića. Još jedno zaustavljanje bilo je iznad Rijeke a u Pulu smo stigli malo prije podneva. Prve utakmice limača i mlađih pinora igrane su paralelno na dva susjedna terena od 13 sati. Stariji pioniri igrali su nakon njih. O rezultatima dolje. Treneri Damir Milanović, Tomislav Pedišić (mijenjao Domagoja Abramovića koji je kao igrač morao s Dubravom na pripreme negdje također na more) i mladi Franko Rajković pedagoški su objašnjavali da rezultati nisu u prvom planu već privikavanje mladih na zajedništvo, kolektivno djelovanje, prihvaćanje sporta kao zdravog čimbenika i poželjnog saveznika i svega ostalog dobro znanog što bavljenje sportom donosi.

 

Klinci Jelačića gosti Istre u Puli. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

Oni stariji i iskusniji lakše su prihvaćali takve stavove, klinci baš i ne jer oni gubiti ne vole u bilo kakvom nadmetanju (na put je išlo i nekoliko mladih ljepotica, i tu je bilo borbe za naklonost i pažnju) a posebno ne nogometu. Nakon utakmica, koje je sudio simpatični Alen Dukuš rodom iz Podravine a kojem je sudbina odredila naći bolju polovicu i ostanak u Puli, krenulo se u renomirani hotel Pulu na ručak a onda na razgledavanje dobro znanih znamenitosti grada.

 

Stariji pionirai Jelačića iz Vukovine. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

Povratak u Vukovinu protekao je najprije uz pjesmu, razdraganost i zezanciju koji su protokom vremena jenjavali jer su se već umorne oči počele sklapati kako je stizala ponoć. Neke je u jutro čekala škola, neke posao a novinara ranojutarnje sricanje teksta o putovanju i boravku u prekrasnoj i gostoljubivoj Puli za cityportal. Trebalo je održati obećanje dato Puljanima ali i ispuniti očekivanja svih iz Jelačića u vezi medijske registracije lijepog boravka kod NK Istre u Puli.

 

 

LIMAČI (2006/07.): ISTRA-JELAČIĆ 2:1. Strijelci: Dabić, Dobrovac/Sever. ISTRA: Juršić, Premate, Magdić, Mahmutović, Pecirep, Pernić, Dobrovac, Matijaš, Krivičić, Dabić, Grbac, Božac, Terlević. Trener: Vedran Mijić. JELAČIĆ: Karaula, Marković, Sever, Pavlić, Orlović, Mikulin, Čizmarević, Klenović, Petonjić, Ivandić, Mikulaj, Kvakan, Šimčić, Vrban, Borović, Bilješković. Trener: Franko Rajković.
MLAĐI PIONIRI (2004/05.): ISTRA-JELAČIĆ 0:5 (Badrić 2, Mijatović, Kuhar, Jurić). ISTRA: Šabić, Divković, Tanushaj, Jelenić, Genaj, Kovačić, Ilinčić, Tanković, Tomanić, Bardini, M. Dabić, Milotić, Anić, Pavlović, Zovko, Drandić. Trener: Tajan Karimanović. JELAČIĆ: D. Kvakan, Kirinić, Kuhar, L. Pedišić, B. Pedišić, Vuksanović, Badrić, V. Sever, Cavrić, Mikulin, Jurić, Mijatović, Štrtak, Lukinić, Radić, Karlović. Treneri: Domagoj Abramović i Tomislav Pedišić.
STARIJI PIONIRI (2002/03).: ISTRA-JELAČIĆ 3:1 (Bajlović, A. Jurić, Džanić/Polić). ISTRA: Tepšić, Zečević, Čapalija, Džanić, M. Dubravac, N. Jurić, A. Jurić, Prebežić, Jelenić, Bajlović, Bajramović, Zovko, Vernanec, N. Dubravac, Barišić, Glad, Grgić. Trener: Dragutin Ristić. JELAČIĆ: Maršić, Dora, Cvitanović, Malbašić, Polić, Čizmarević, Pejak, Ogrić, Srbelj, Martinčević, Jambor, Vidić, Posavec, Milatović, Josipović, Mihovec, Trupčević, Kosina-Radić, Perečinec, Mahin, Karlović. Trener: Damir Milanović.

 

galerija fotografija