Prijava

Vaša prijava

Sutra se obilježava 110 godina prvog goričkog tramvaja


Prije 110 godina u promet je puštena kojnača. Konjski tramvaj prometovao je od Čiča do Velike Gorice sve do 1937. godine. Filatelističko društvo ”Poštar” iz Zagreba odlučilo je povodom toga izdati prigodan poštanski žig, a u organizaciju proslave ovog velikog jubileja uključila se i Turistička zajednica Grada Velike Gorice. U poslovnici Hrvatske pošte u Ulici Slavka Kolara sutra u 10 sati poštanski žig svečano će biti predstavljen javnosti.

”Sva pošta koja bude sutra otpremljena iz Velike Gorice na sebi će imati prigodni poštanski žig izdan povodom proslave 110. obljetnice konjskog tramvaja”, otkrila nam je Milada Mesarić, direktorica Turističke zajednice Grada Velike Gorice.

Obilježavanju velike obljetnice goričkog tramvaja priključila se i Gradska knjižnica koja će pozive na proslavu 130. godišnjice svog osnutka poslati u prigodnim omotnicama.

”Na lijevoj strani nalazit će se otisnuta fotografija konjskog tramvaja i podatak o obljetnici. Marka će također biti prigodna, na njoj će biti lik konja posavca, a sve omotnice sutra će biti markirane jubilarnim žigom”, dodala je direktorica.

Iako je kojnača zadnji put prometovala prije 80 godina, sjećanje na nju još je uvijek duboko urezano u srcima Turopoljaca.