Prijava

Vaša prijava

Rukometašice Zrakoplovne škole najbolje u našem gradu


Gradsko natjecanje športskih srednjoškolskih društava (ŠSD) u rukometu za djevojke održano je danas u dvorani Srednjih škola, a domaćin natjecanja bila je Ekonomska škola (Nada Pelaić, prof. i Vesna Ban, prof.). Natjecala su se tri ŠSD-a: ŠSD Zrakoplovac (Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina, voditelj: Krešimir Lušić), ŠSD GVG (Gimnazija Velika Gorica, voditeljica Vesna Kirin, prof.) i ŠSD Bumbar (Ekonomska škola Velika Gorica, voditeljica Nada Pelaić, prof.). Turnir je odigran po jednostrukom bod sustavu (svaka sa svakom), a utakmice su igrane u trajanju 2×15 minuta. Sudio je Mario Turan. Da sve bude korektno za zapisničkim skrbile su se Lucija Poljak i Petra Krajinović. Sve tri ekipe nagrađene su odgovarajućim medaljama, a pobjednički sastav plasirao se na županijsko natjecanje.

21.02.2017. Velika Gorica – Gradsko natjecanje športskih srednjoškolskih društava u rukometu za djevojke. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ukupna pobjeda Zrakoplovca uopće nije bila upitna, jer je u njegovom sastavu bilo nekoliko igračica koje redovito treniraju u klubovima (Mostarlić, Češković, Treščec, Malnar). Zrakoplovke su lakoćom opravdale ulogu velikog favorita i s visokom razlikom dobile oba susreta. Utakmica između GVG-a i Bumbara odlučivala je o drugom mjestu, gimnazijalke su zasluženo pobijedile. U ovom susretu dogodio se nemio slučaj, kada je igračica GVG-a pala kao pokošena od silovitog udarca loptom iz neposredne blizine. Srećom, snažna cura brzo se oporavila od nokauta, ali njena voditeljica nije joj dozvolila, razumljivo, igrati u posljednjoj utakmici.

Gradsko natjecanje srednjih škola u rukometu za djevojke
Rezultati: ŠSD GVG – ŠSD Bumbar 17:13, ŠŠD Bumbar – ŠŠD Zrakoplovac 6:22, ŠŠD GVG – ŠŠD Zrakoplovac 10:24.

Redoslijed: 1. ŠŠD Zrakoplovac 4 (2 2 0 46:16), 2. ŠŠD GVG 2 (2 1 1 27:37), 3. ŠŠD Bumbar 0 (3 0 3 19:39).

ŠSD Zrakoplovac: Lorena Češković (v), Bernarda Mostarlić, Sara Treščec, Dora Trumbetaš, Sandra Stipetić, Lucija Fumić, Roberta Malnar, Karla Šiprak, Ana Lorena Rukavina i Tina Rea Takač.