Prijava

Vaša prijava

POJEFTINIO PRIJEVOZ Dražen Barišić potpisao Sporazum sa ZET-om: Gorica postala jedna tarifna zona


Sada je i službeno. Velikogoričani će od srijede, 1. ožujka, baš kao i Zagrepčani, kartu za vožnju od pola sata, plaćati 4 kune. Sporazum o novom tarifnom modelu kojim cijelo goričko područje postaje jedna zona, danas su u Zagrebu potpisali gradonačelnik Dražen Barišić i voditeljica podružnice ZET-a Ljuba Romčević-Žgela.

„Kao što smo i obećali, cijena karte u sve tri zone koje su bile u Velikoj Gorici, a to je druga, treća i četvrta, bit će 4 kune u trajanju od pola sata i naravno, 4 kune će biti i u gradu Zagrebu. Time je pojeftinio prijevoz u gradu Velikoj Gorici te između dva grada. To smo ostvarili zahvaljujući dobrim planovima, dobroj pripremi i partnerskom odnosu s Gradom Zagrebom i Milanom Bandićem“, rekao je gradonačelnik Barišić.

27.02.2017. – Zagreb – Velika Gorica postala jedna tarifna zona. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

Milan Bandić kaže kako će Sporazum i niže cijene prijevoza za ZET značiti gubitak od 43 milijuna kuna, ali da su to građani zaslužili jer dobar dio svog života provode radeći u Zagrebu.

„To je još jedan dokaz da ima odgovornosti u Gradu Zagrebu te na gradovima i općinama u okruženju, kod mojih prijatelja, da zajedno nešto napravimo na korist tih ljudi“, napomenuo je Bandić, dodavši kako će Grad Zagreb s Hrvatskim željeznicama sutra potpisati Sporazum kojim će prigradski željeznički promet pojeftiniti od 33-35 posto.

foto: Miljenko Milanović

Cijena pokaza ista

Unatoč cijeni polusatne karte od 4 kune, mjesečni i godišnji pokazi ZET-a neće pojeftiniti, potvrdili su iz ZET-a. Smatraju kako to neće utjecati na pad prodaje pokaza jer on nudi neograničenu vožnju.

„Imate puno građana koji prijevoz ne koriste samo na posao i iz posla te im vrijeme putovanja nije samo pola sata. Prema tome i dalje ostaje ova mogućnost neograničenog korištenja vožnji mjesečnim i godišnjim pokazima“, kazala je voditeljica podružnice ZET-a Ljuba Romčević-Žgela.

27.02.2017. – Zagreb – Velika Gorica postala jedna tarifna zona. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

Gradonačelnik Barišić najavio je kako će Velika Gorica nastaviti pregovore sa Zagrebom i ZET-om za uvođenje autobusne linije na relaciji Velika Gorica – Zračna luka – Kvatrić te za iseljenje ZET-ove garaže iz središta Gorice.

Galerija fotografija:


Važna pobjeda Gorice protiv Alkara

Jurjevo v Mraclinu