Prijava

Vaša prijava

Udarnik otvara ples u Kutini


Službena nogometna sezona u Turopolju otvorena je odigravanjem kup utakmica na razini Nogometnog središta Velika Gorica. Ono pravo započinje slijedećeg vikenda. Naša perjanica drugoligaš Gorica otvara prvenstvenu proljetnu polusezonu već u petak 3. ožujka doma protiv Šibenika dok će ostali naši klubovi u nogometni boj tijekom subote i nedjelje.

 

Kvalitetom trenutno naš drugi klub Udarnik iz Kurilovca u subotu gostuje u Kutini kod Moslavine. Svoja razmišljanja iznio je sportski direktor Udarnika Darko Janječić Žica.

 

Cilj je sačuvati prvu poziciju iz jesenske polusezone. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

“Nakon odrađenih priprema, koje su trajale 6 tjedana, odigrano je 10 pripremnih utakmica, sudjelovali smo se na turniru HAŠK-a koji je bio odlično organiziran, te smo u subotu 25. veljače u sklopu 2. kola Kupa Grada Velike Gorice odigrali utakmicu protiv Bune u Maloj Buni. Kontra Bune je bila i svojevrsna generalka pred start prvenstva. U toj utakmici pobijedili smo 3:0 i trener Boris Perković ima točan uvid u vrijednosti i kvalitete svakog igrača, jer doslovno svi igrači su dobili pravu šansu i određenu minutažu”- uvodno je rekao Janječić koji je veoma zadovoljan odrađenim poslom kroz pripreme.

 

“Mene posebno veseli da su svi igrači odlično odradili zadano, a veseli što su svi stožerni igrači ostali u klubu. Napustili su nas tek mladi igrači Ivan Matanović (Vatrogasac Kobilić), Ivan Landeka (Polet Buševec), Marko Paradžik (Turopoljac), te naš standarni desni bočni Karlo Strunje koji karijeru nastavlja u Austriji. Svakako na sve te mlade igrače mi u budućnosti i dalje računamo i u dogovoru s njima smo zajednički procijenili da je bolje za njih da ovu polusezonu odigraju u klubu u kojem će imati veću minutažu. Trenutno u Udarniku računamo na slijedeće igrače: vratare Kranjčeca i Feljana, te igrači u polju: Mihanovića, Šarića, Milanovića, Ladovića, Džaju, Brčića, Petkovića, Pralasa, Maričevića, Kelavu, Brajka, Zlodija, Kelihara, Stojića, Skrbina, Grdenića, juniore Gršića, Kolareca, Krasnića, te novopridošla Hrvoje Šimića iz Segeste i Branimira Ramljaka iz Savskog Marofa”-otkriva prvi čovjek struke u Kurilovcu.

 

Sportski direktor Udarnika Darko Janječić predstavio je pojačanje Branimira Ramljaka. Foto: Mato Paviša/cityportal.hrnik

 

A što Janječić očekuje od starta prvenstva? “Početkom proljetnog dijela imamo jako težak raspored jer prva dva kola gostujemo i to u 16. kolo u Kutini a 17. idemo u Zelinu. Što se tiče prvog proljetnog kola i gostovanja u Kutini, jako respektiramo momčad Moslavine a njihov trenutni položaj na tablici nije pravo mjerilo jer momčad Moslavine vrijedi više i morati ćemo se jako potruditi da dođemo do bodova. U Kutinu putujemo oslabljeni za Ladovića koji ima žute kartone, te Maričevića zbog službenog puta. Unatoč tome ja imam ogromno povjerenje u trenera Perkovića i igrače i očekujem pobjedu ali još jednom naglašavam da respektiramo domaćina. Svjesni smo svoje snage i našeg cilja, a to je prvo mjesto i 3. HL. Na igračima i treneru Perkoviću je da povjerenje opravdaju i ispune zadaću”- zaključak je Darka Janječića Žice.