Prijava

Vaša prijava

Etno udruga Kurilovec na Matičinom četvrtku


Etno udruga Kurilovec predstavit će svoje aktivnosti u 2016. godini na 177. Matičinom četvrtku sutra u 19 sati u Muzeju Turopolja.

Etno udruga Kurilovec osnovana je 2010. godine, s ciljem očuvanja i promicanja kurilovečke i turopoljske materijalne i nematerijalne baštine. Udruga svake godine organizira manifestacije na kojima članovi izlažu stare tradicijske ukrasne i uporabne predmete, ali i zainteresirane educiraju o njihovoj izradi, te radionice pripreme tradicijske hrane i domaćih ‘oblizeka’.

Kao bitan razlog postojanja Udruge je i očuvanje domaćeg kajkavskog jezika u govoru i pismu, kojeg članovi ispunjavaju pisanjem u stalnoj kolumni u lokalnom tisku te pisanjem i izvođenjem igrokaza na manifestacijama u Turopolju, Posavini i Zagorju. Udruga je višegodišnji sudionik amaterskog festivala pučkih kazališnih družina kajkavskog govornog područja, a kako bi od zaborava sačuvali život stanovnika Kurilovca u posljednjih stotinjak godina, članovi Udruge prikupljaju stare dokumente i fotografije, te usmena kazivanja starijih sumještana koje će objaviti u knjizi “Priče iz Kurilovca”.

Već uobičajeno, i ovoga će četvrtka Etno udruga Kurilovec predstavljanje svog djelovanja u 2016. godini započeti kraćim skečom na temu nasljeđivanja u Turopolju.


Međužupanijsko natjecanje - računovodstvo