Prijava

Vaša prijava

Na relaciji Odra-Zagreb vožnja vlakom 35 posto jeftinija


Potpisan je Ugovor između HŽ Putničkog prijevoza i ZET-a kojim su od danas cijene mjesečnih ZET-HŽPP karata pojeftinile za 35 posto. Nove cijene karata primjenjuju se u administrativnim granicama Grada Zagreba ograničenim željezničkim stajalištima Podsused, Mavračići, Odra i Sesvetski Kraljevec, a karte će se kupovati na prodajnim mjestima ZET-a.

Mjesečne opće karte umjesto 609 kuna, od danas tako koštaju 400 kuna, a mjesečne učeničke, studentske i umirovljeničke karte, mjesečne karte za invalidne osobe i socijalne pretplatne karte umjesto 309 stoje 200 kuna. Cijene godišnjih pretplatnih karata snižene su 10 posto za jednokratno plaćanje te iznose 4.320 kn za godišnje opće karte, odnosno 2.160 kn za ostale kategorije godišnjih karata.

“Putnici koji su kupili mjesečnu kartu za ožujak ili godišnju kartu, ostvaruju pravo na povrat novca u iznosu razlike u cijeni. Karte po sniženim cijenama bit će dostupnije svim korisnicima koji u dnevnim migracijama koriste željeznički, tramvajski i autobusni prijevoz”, kažu iz HŽ Putničkog prijevoza.