Prijava

Vaša prijava

Udarniku bod u Kutini


Lider MŽNL središta Udarnik iz Kurilovca i posljednja u redoslijedu Moslavina odigrali su u Kutini 1:1. Nakon utakmice domaći su slavili kao da su osvojili sva tri boda, a Kurilovčani nisu bili baš presretni bodom u gostima mada ni za nekakvo veliko nezadovoljstvo nije bilo razloga. Moslavci su utakmicu shvatili kao borbu za goli život pa se tako i postavili. Uvažavajući goste, razmišljali su prvenstveno kako sačuvati svoja vrata (borbenošču, britkošću, discipliniranim ispunjavanjem obrambenih zadaća trenera), a onda prema naprijed što se ukaže.

U takvom taktičkom rasporedu Udarnik je imao više loptu u posjedu, igrala je Perkovićeva momčad strpljivo oko postavljene zone domaćih ali velikih prilika u prvom poluvremenu gosti nisu imali osim ubačaja od kojih konkretne koristi nije bilo. Nedostajalo je okomitih ubadanja i isto takvih proigravanja. U 7. minuti Kurilovčani su tražili kazneni udarac nakon pada Brajka, a onda u 27. minuti šok u redovima gostiju. Najprije si je Oršić lažnjacima složio priliku i malo iskosa pucao nisko ali Kranjčec je paradom obranio. U nastavku akcije domaći su ostali u napadu, loptu je prihvatio Dejan Turkalj iskosa desno a onda ljevicom je zarezao prema suprotnim rašljama i prekrasno pogodio za 1:0. Neobranjivo.

04.03.2017. Kutina – U proljetnom nastavku prvanstva MŽNL Središte Moslavina i Udarnik su podijelili bodove. foto: Nikica Topić/cityportal.hr

Udarnik je izjednačio u 42. minuti. Mihanović je uposlio Stojića desno, ovaj je nisko ubacio pred vrata, a korpulentni Nikola Brajko hrabro uklizao i pospremio loptu u mrežu. U nastavku utakmice trener Perković poslao je u napad desno Josipa Grdenića koji je unio veliku živost svojom brzinom i okomitim prodorima. Imao je Perkovićev adut s klupe dvije lijepe prigode za poentirati ali jednom je bio neprecizan a drugi put je išao asistirati Brčiću umjesto da je sam pokušao zabiti iz dobre situacije. Opasan je bio i udarac Brčića ali zamalo neprecizan. Što kazati nakon, za neke, iznenađujućeg remija Udarnika? Ništa posebno. Prva pratnja u redoslijedu Špansko nakon remija i dalje ostaje na istom odstojanju i sve ide po planu. Odigrano je tek prvo proljetno kolo nakon teških priprema i test utakmica uglavnom na umjetnoj travi. Nije bilo standardnih Ladovića i Maričevića a osim toga zbog čega to momčad Udarnika ne bi smijela imati i malo lošiji dan? Na kraju i Moslavci znaju igrati nogomet, zar ne?

MOSLAVINA – UDARNIK 1:1

KUTINA Stadion Športski park. Igrano 4. ožujka 2017. od 15 sati. Gledatelja 120. Sudac: Alen Hrgović. Pomoćnici: Tvrtko Jureša i Marko Osvaldić. Četvrti sudac: Vlatko Jurešić (svi iz Zagreba). Delegat: Zdravko Novosel.

STRIJELCI: 1:0-Turkalj (27), 1:1-Brajko (42).

MOSLAVINA: Krizmanić-Turkalj, Rekavić, Oliveria, Milinković-Oršić, Kraljević, Barišić, Emini-Lončarević (od 72. Tomek), Grgić (od 90. Rapljan).
TRENER: Dario Večerić

UDARNIK: Kranjčec-Mihanović, Milanović, Petković, Šarić-Stojić, Džaja-Ramljak (od 46. Grdenić), Kelava (od 73. Kelihar), Brčić-Brajko (od 71. Pralas).
TRENER: Boris Perković

IGRAČ UTAKMICE: Dejan Turkalj