Prijava

Vaša prijava

Udarnik ostao neokrznut


U prvom proljetnom kolu prvenstva Međužupanijske lige središte Zagreb (četvrti rang natjecanja) na gradskom stadionu u Kutini domaća Moslavina i lider Udarnik odigrali su 1:1. Nakon utakmice osjetila se nepotrebna mala nervoza u redovima gostiju (uglavnom kod onih koji nisu igrali) dok je iz svlačionice Moslavine odjekivala pjesma. Odakle i zašto takav epilog dvoboja?

 

Moslavcima bod ne znači mnogo u borbi za ostanak u ligi jer su posljednji u redoslijedu s popriličnim bodovnim zaostatkom. Očito nisu se nadali ni polovičnom uspjehu i stoga je valjda bilo radosti i zadovoljstva. Na drugoj strani lider Udarnik prošao je kolo neokrznut jer remizirali su i Špansko doma protiv Gaja 0:0 te istim rezultatom i Karlovac u Gradiću. Tako Kurilovčani i dalje imaju dva boda više od drugoplasiranog Španskog i čak 14 od trećeg Karlovca a u 3. HNL idu prva dva kluba. Za Udarnik je dakle i dalje sve pod kontrolom. Nije se ni igralo tako loše u formaciji 4-2-3-1.

Mijo Šarić na stadionu u Kutini. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Secirajući igru pojedinaca nema se tu mnogo toga zamjeriti. Vratar Kranjčec bio je uglavnom bez posla. Obranio je bravuroznom paradom zicer Oršiću u 27. minuti a u istoj nekoliko sekundi kasnije nije mogao ništa fantastično rezanoj lopti Turkalja koja je odsjela u “devedest”. Mihanović na desno beku odigrao je solidno a sudjelovao je i u kombinaciji za izjednačenje zajedno sa asistentom Stojićem. Milanović na desnom stoperu besprijekoran i neprelazan a kapetanski je pokušavao bodrenjem “gurati” svoje suigrače iz napada.

Petković u odsutnosti Ladovića (kartoni) na lijevom stoperu solidan. Mijo Šarić na lijevom beku vrlo dobar, posebno u prvom dijelu. Zatvorio je prilaze Kranjčecu a u napadu poduzetan i opasan u suradnji sa Brčićem. Tko je Mijo Šarić 22-godišnji dečko koji živi u Kobiliću?

Pristupio je Udarniku kao junior iz Troglava (BiH). Igrao je zadnjeg veznog kod Senada Harambašića, Željka Pavkovića, Damira Dittricha i Dinka Livade a na lijevi bok preselio ga je sadašnji strateg Boris Perković i pogodio. Miju malo koče radne obaveze (što mu je svakako prioritet) ali pred njim je svijetla nogometna budućnost. U Kutini desnog zadnjeg veznog igrao je borbeni Stojić a lijevog majstor Džaja kojem nije išlo kako nas je navikao. Ipak, na slabije izdanje ima pravo i po mnogima najbolji svih vremena Leo Messi, zar nije to viđeno?

 

E, sada oni koji su trebali više dati u fazi napada. Mladi Ramljak sasvim desno nije mogao ništa konkretno a previše toga je pokušavao solo. Uočio je to i trener Perković te ga na poluvremenu zamijenio Grdenićem koji je unio živost, probojnost, sportsku drskost i okomitost. Šteta što nije zabio iz dvije dobre situacije. Gredenić je očito koleteralna žrtva jer utakmicu moraju započeti trojica mlađih. Mladi Kelava u sredini vezne linije solidan ali nekonkretan prema naprijed. Zamijenio ga je u 73. minuti također mladi Kelihar koji se vratio nakon sanirane ozljede a igrao premalo za neku procjenu. Više se očekivalo i od Brčića sasvim lijevo daleko od gola. U prvom poluvremenu igrao je bolje a nekoliko opasnih ubačaja nije imao tko iskoristiti. U nastavku je pokušavao soliranjem ali nije išlo jer su ga domaći poznavajući ga pročitali i sasvim zatvorili te prikovali uz aut-liniju. Uputio je jedan opasan udarac izdaleka ali to je premalo za Brčićeve kapacitete i renome.

Mijo Šarić u crvenom dresu nema razloga za brigu. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Brajko u špici zabio je gol, borio se i uspješno gradio ali nije imao dovoljno pomoći od suigrača u završnicama akcija. Možda ga trener Perković nije trebao vaditi u 71. minuti. Pralas je svakako trebao ući i pomoći Brajku a s travnjaka je morao možda netko drugi. To je samo mišljenje novinara i ne mora biti ispravno. To također nije kritika treneru jer on ima najbolji uvid u momčad i zna najbolje. To je uostalom i dokazao kroz tekuće prvenstvo a i radom u drugim klubovima. Perković je najmanji “krivac” što Udarnik nije pobijedio a prema nekima je “morao”. Svima koji nisu bili zadovolji nakon remija u Kutini, strateg Perković može pokazati u Sportskim novostima ljestvicu MŽNL središte, podsjetiti dotične na ciljeve prije starta prvenstva i onda mirno i spokojno otići na trening svojim dečkima iz momčadi.

 

Mogu oni opet odigrati slabije, što će im se vjerojatno i još dogoditi ali ukupni zbroj uspjeha na njihovoj je strani. Na kraju rečenica i o domaćim nogometašima. Ostavili su Moslavčani srce na terenu i zaslužili su bod. Oni su glavni krivci što Udarnik nije pobijedio.