Prijava

Vaša prijava

Sve nijanse ruku Tajane Kolarec


Prva samostalna izložba slikarice Tajane Kolarec (rođ. Košković) ”Sve nijanse mojih ruku” otvorena je sinoć u izložbenom prostoru POU-a. O radu mlade slikarice govorio je i za izložbeni letak napisao mr. Ante Živković – Fošar: ”Različite tematike i stil izvedbe na uracima Tajane Kolarec mogu se razvrstati na realistične prikaze sakralnog i animalističkog sadržaja do suvremenog oblikovanja u dizajniranju stakla – ogledala. Na planu sakralne tematike dominira Krist gdje ona iščitava duboki osjećaj Kristove (a time i ljudske) drame s iznimnim senzibilitetom i iskrenošću.” … ”Dizajnirana ogledala zaslužuju našu pozornost poglavito poradi visoke estetičnosti izvedbe s jedne te hrabrosti mlade umjetnice da se upusti u tako rijetku pustolovinu duha s druge strane.” … ”Na izložbi su pokazana djela različitih poetika i stilova koja ukazuju na bogat umjetnički opus, kojeg umjetnica gradi i nadograđuje. Gradeći i razvijajući svoj autentičan i originalan umjetnički opus Tajana je na dobrom putu čiji će se dosezi vrednovati u godinama koje dolaze.”

Tajana je o sebi i izložbi kratko kazala: – Završila sam Primijenjenu umjetnost dizajna, fotografski smjer, tako da sam službeno fotografski dizajner. Radim u fotoshopu i računalu. Miješanje stilova i materijala (platno, staklo) je zasad moja konstanta, nisam se još ‘našla u samo jednom‘. Nikad ne radim samo jedno, šivam čak i lutke. Finalna priprema za izložbu trajala je na ‘juriš’ dva tjedna. Potpora supruga odlična (na izložbi je s gitarom uz potporu prijatelja izveo dvije skladbe), ništa bez njega. Naša kćerka nam je vrhunac.

Nakon razgledanja izloženih radova posjetitelji su nastavili druženje uz prigodni domjenak. Izložba ostaje otvorena do 26. ožujka 2017.


Sretan Dan Žena !