Prijava

Vaša prijava

FOTO Jane u punoj dvorani Goričanima pjevale o starim običajima i modernim vremenima


Tradicionalni godišnji koncert koji VIS Jane, uz pratnju svojih Jankića, svake godine poklanjaju gradu jučer je još jednom napunio dvoranu Pučkog otvorenog učilišta. Pjevale su o starim običajima i modernim vremenima, a ugostile su i Band Retrodukcija te spojile njihov rock sa svojim etno izričajem.

“Kroz nekoliko mjeseci priprema uspjeli smo održati dovoljno zajedničkih proba i završni produkt je ispao sasvim solidan. Ovo je prva suradnja Jana i Retrodukcije, ali nadam se ne i posljednja jer sam jako uživala u tome. Htjele smo eksperimentirati s rock izričajem i spojiti ga s našim etno. Iz toga je nastala stara narodna ‘Oj Otočec‘ u psihodeličnoj rock verziji”, ispričala je Ana Jaklinović, voditeljica Jana.

11.03.2017. Velika Gorica – VIS Jane održale godišnji koncert. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Inspiraciju za pjesme Jane nalaze i u brojnim gostovanjima u inozemstvu, a tako su odlučile u svoj repertoar uvrstiti i talijansku pjesmu ‘La mulla de Parenzo‘. Posvetile su je natjecanju na kojem su prošle godine u Italiji osvojile zlato.

Osim brojnih hrvatskih etno pjesama kojima su publiku provele svim dijelovima Lijepe naše, Jane su otpjevale i tradicionalnu bugarsku pjesmu ‘Ergen deda‘, a želja im je jednom nastupiti i u toj državi te čuti kako ju oni izvode. Ipak, gorička publika bila je zadovoljna veselom izvedbom koju su pripremile Jane.

“Svaka čast curama jer je program bio jako zahtjevan, ali od prvog do zadnjeg tona je sve bilo na mjestu, a snaga im je ostala do zadnje pjesme”, rekla je Ana Jaklinović i dodala kako se Jane nakon ovog koncerta nastavljaju pripremati i vježbati za Svjetsko natjecanje zborova na Šri Lanki.

Galerija fotografija