Prijava

Vaša prijava

‘Srne u jeseni’ Slavice Sarkotić


Predstavljanje knjige pjesama ”Srne u jeseni” književnice Slavice Sarkotić održano je sinoć u okviru 180. Matičinog četvrtka u prostoru Muzeja Turopolja. Pred velikim brojem prijatelja poezije promociju je otvorio Vokalni ansambl ‘Zlatne godine’ (voditelj i dirigent Siniša Belošević) skladbom ”Turopolska divja roža” za koju je pjesnikinja Sarkotić napisala tekst. O knjizi, liku i ranijim djelima autorice u podužem monologu govorio je urednik Miljenko Muršić. Kako je knjiga ugledala svjetlo dana zahvaljujući i Ogranku Matice hrvatske u Velikoj Gorici, kao nakladnik, o tome je govorio i predsjednik Ogranka Stjepan Rendulić.

23.03.2017. Velika Gorica – Predstavljanje knjige “Srne u jeseni” Slavice Sarkotić na 180. Matičinom četvrtku. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Pjesnikinja Sarkotić se redom zahvalila svima koji su pomogli da njene pjesme budu objavljene, a gospodu Muršića i Rendulića je titulirala kao ”vitezove turopoljske ravni”. O zbirci pjesama ”Srne u jeseni” ovako je zborila: ”Zbirka je nastajala tijekom više godina. Pjesama se nakupilo dosta i ustvari najteži dio bio je odabrati ih 55 odnosno 57 (dvije su na koricama), koliko ih ima u ovoj zbirci, jer sam imala ograničenje na 64 stranice. No, nadam se da će i one pjesme koje su ostale izvan zbirke jednom doći na red.” Autorica je izrekla i nekoliko zanimljivih rečenica na temu pisanja: ”Vjerujem u izreku da pisac što god pisao uvijek piše o sebi. Pa, tako i ja. Neki se brane blagom ironijom, humorom, sarkazmom i cinizmom, ja sam odabrala san. Sigurna sam da svaki čovjek rođenjem dobije nekakav talent odnosno dar, nisam još susrela čovjeka bez bilo kakvog talenta. Sretna sam da imam određeni dar za pisanje, ali moram napomenuti kako je pisanje ipak stvar slobodnog izbora.”

Ugodna književna večer okončana je prigodnim domjenkom i prijateljskim druženjem.