Prijava

Vaša prijava

Pokrenite se i zabavite na Rekreauturu


Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja od 7. do 8. travnja Športsko rekreativni savez Grada Velike Gorice priprema zanimljiv program. Tijekom dva dana na prostoru oko Pučkog otvorenog učilišta moći ćete u zabavnim i rekreativnim sadržajima.

U petak poslijepodne na štandovima će se predstaviti 10-tak rekreativnih udruga i proizvođača zdrave hrane s područja Velike Gorice koji svojim djelatnostima potiču rekreaciju i zdrav način života. Istovremeno će se održavati i edukativne radionice, kao i zanimljiv kulturni program, a atmosferu će glazbom podgrijavati DJ.

U subotu od 10 sati djeca će moći uživati u „Šašavom poligonu“. Na edukativnoj radionici djeca će proći kroz nekoliko zanimljivih stanica poligona te saznati da vježbanje, rekreacija i sport itekako mogu biti zabavni i zanimljivi.

„Za one najmlađe koji možda više vole „umnu“ rekreaciju, tu je i stolni curling: zanimljiv način da djeca upoznaju taj zimski olimpijski sport kojeg nazivaju i šahom na ledu i pritom se sjajno zabave!

Pored svega, predstavit ćemo i sjajnu vještinu, odličnu za svakodnevnu rekreaciju. Tai Chi je univerzalna vještina specifičnih pokreta koja dovodi do jedinstva i ravnoteže uma i tijela kroz pokret svih dijelova tijela kao cjeline. Pokazna vježba je za sve naše građane, bez obzira na dob. Paralelno će se održavati i trening yoge za djecu i odrasle na otvorenom“, poručili su organizatori.

Po prvi put u Gorici će biti predstavljena i dinamična, brza i zabavna igra speedminton. Riječ je o kombinaciji squasha, tenisa i badmintona, koja se velikom brzinom proširila svijetom i privukla brojne poklonike.

Posjetitelji će se moći okušati i u gumi-gumiju i pikulanju, a pobjednici će biti nagrađeni prigodnom nagradom i peharom.

Za ljubitelje plesa skupina Megablast pripremila je zanimljiv program, a oni željni dokazivanja moći će se okušati u potezanju konopca.

Kako kažu organizatori, u duhu olimpizma i borbe za zdravlje, svi će sudionici biti nagrađeni, bez obzira na plasman, jer zaista je najvažnije sudjelovati. Pozvali su sve, male i velike, obitelji i sportaše, rekreativce i umirovljenike da dođu i pridruže im se.

 

RASPORED DOGAĐANJA

 PETAK 07.04.

  • od 16:00 do 21:00 sat na 10 štandova predstavljat će se 7 rekreativnih udruga i tri proizvođača zdrave hrane s područja Velike Gorice koji svojim djelatnostima potiču rekreaciju i zdrav način života. Tu će se održavati i zanimljive edukativne radionice, kao i kulturni program za sve uzraste kojeg će voditi iskusni voditelj zadužen za sjajnu atmosferu u pratnji DJ-a, a uz sve to najavljivat će se subotnji događaji.

SUBOTA 08.04.

  • od 10 do 12 sati  ŠAŠAVI POLIGON, STOLNI CURLING, ŠKOLICA, NATJECANJE U GUMI.GUMIJU
  • od 11 do 13 sati TAI CHI, YOGA, PLES (Megablast), NATJECANJE U PIKULANJU
  • od 12 do 14 sati PAINTBALL, SPEEDMENTON,
  • Od 16 do 21 sati NATJECANJE U POTEZANJU KONOPA
  • U 22 sata DODJELA ODLIČJA I NAGRADA