Prijava

Vaša prijava

Sisački učenici dvostruki pobjednici na državnoj poluzavršnici u Velikoj Gorici


Državna poluzavršnica srednjih škola skupine Centar u košarci za mladiće i djevojke u organizaciji Srednje strukovne škole Velika Gorica održana je danas u dvorani Srednjih škola (mladići) i Gradskoj sportskoj dvorani (djevojke). U konkurenciji mladića natjecala su se slijedeća školska sportska društva: ŠSD Gimnazijalac (Gimnazija Sisak), ŠSD Medicinar (Medicinska škola Bjelovar), ŠSD Viktoria (Gimnazija A.G.Matoša Zabok) i ŠSD Velgor (Strukovna škola Velika Gorica). Kod djevojaka za odlazak na državnu završnicu natjecali su se: ŠSD Viktorovac (Srednja škola Viktorovac Sisak), ŠSD Ban (Srednja škola Ban Josip Jelačić Zaprešić), ŠSD Gaj (Srednja škola Krapina), i ŠSD Gurman (Turističko ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar).

29.03.2017. Velika Gorica – Državna poluzavršnica srednjih škola u košarci za mladiće i djevojke. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Natjecanje je otvorio Stjepan Kos, ravnatelj Strukovne škole, a za vrlo dobru organizaciju zaslužni su nastavnici Tonči Miočić, Dragan Bulatović i Ivan Đankić te učenice hostese. Utakmice su igrane u trajanju 4×6 minuta efektivnog vremena, a sudili su Luka Bartulić i Ilija Vrdoljak (utakmice mladića), Fran Ehman i Mladen Vukojević (utakmice djevojaka).

Kod mladića vrlo uvjerljivi su bili gimnazijalci iz Siska, koji su obje utakmice suvereno riješili u svoju korist. Sjajno je u finalu igrao Borna Lovreković, nanizao je 4 trice u prijelomnoj fazi susreta i tako riješio pitanje konačnog pobjednika. Kod djevojaka pomalo neočekivano poražena je ekipa Bana, koja je olako prokockala visoko vodstvo 21:10. Borbene cure iz Siska nisu se predavale, raspoložene Mihaela Božinović, Emanuela Šimić i Ema Ćubić anulirale su prednost Zaprešićanki, a onda je u konačnici Ćubić zabila koš vrijedan pobjede i odlaska na državnu završnicu.

Tri prvoplasirane ekipe u obje konkurencije nagrađene su peharima i medaljama, a svim ekipama uručena su priznanja za natjecanje na državnoj poluzavršnici. Za sve sudionike natjecanja priređen je ručak u restauraciji ”Crni grozd”.

29.03.2017. Velika Gorica – Državna poluzavršnica srednjih škola u košarci za mladiće i djevojke. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Državna poluzavršnica srednjih škola u košarci za mladiće i djevojke
Mladići
Polufinale: ŠSD Velgor – ŠSD Medicinar 23:34, ŠSD Gimnazijalac – ŠSD Viktoria 58:32. Za 3. mjesto: ŠSD Velgor – ŠSD Viktoria 37:42. Finale: ŠSD Gimnazijalac – ŠSD Medicinar 44:26.

Redoslijed: 1. ŠSD Gimnazijalac (Sisak), 2. ŠSD Medicinar (Bjelovar), 3. ŠSD Viktoria (Zabok), 4. ŠSD Velgor (Velika Gorica).

Djevojke
Polufinale: ŠSD Viktorovac – ŠSD Gurman 59:15, ŠSD Gaj – ŠSD Ban 32:43. Za 3. mjesto: ŠSD Gaj – ŠSD Gurman 52:12. Finale: ŠSD Viktorovac – ŠSD Ban 33:31.

Redoslijed: 1. ŠSD Viktorovac (Sisak), 2. ŠSD Ban (Zaprešić), 3. ŠSD Gaj (Krapina), 4. ŠSD Gurman (Bjelovar).


PREDSTAVLJANJE KNJIGE TRAGOVI NA MODROM NEBU