Prijava

Vaša prijava

Teška ozljeda Kristijana Brčića zasjenila Udarnikov uragan


Udarnik je protiv uvijek neugodnog Karlovca krenuo uraganski odlučan da što prije riješi pitanje pobjednika. Najčešće je sjevalo s lijeve strane gdje su ordinirali nezadrživi Kristijan Brčić i Mijo Šarić na pozadinskom bočnom. U 8. minuti s lijeve strane ubačena je vrlo opasna lopta a zamalo su zakasnili Brajko i Ramljak pospremiti loptu u mrežu. Dvije minute potom bilo je 1:0. Ramljak je potegnuo projektil u gredu, lopta se zabila u zemlju oko linije gola i došla do Brajka koji je srušen za kazneni udarac.

 

01.04.2017. SRC Kurilovec, 20. kolo MŽNL Središte. Udarnik-Karlovac 1919. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

Najstrožu kaznu izveo je ponajbolji u redovima Udarnika Kristijan Brčić i sigurno zabio. Brčić je bio zapažen i u 15. minuti kada je majstorski pucao slobodnjak uz sam okvir a Karlovčani su mogli izjednačiti rezultat odmah u kontri kada je Domagoj Kranjčec skinuo zicer Turkalju koji je ostao držati se za glavu. Na isteku prve četvrtina utakmice u 22. minuti opet je Brčić napravio dar-mar i pucao a odbijanac je Goran Petković lijepo pospremio za 2:0.

 

01.04.2017. SRC Kurilovec, 20. kolo MŽNL Središte. Udarnik-Karlovac 1919. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

Karlovčanima se nije pisalo dobro a onda šok za sve u Udarniku. Brčić je po tko zna koji put krenuo u okomiti prodor i onda pao uz bolan krik. Svi su se skamenili jer bilo je jasno da nije dobro. Kristijan je iznesen sa terena i prebačen u bolnicu. Prva vijest je puknuće ahilove tetive i udarnicima je prisjela kasnije visoka pobjeda. U nastavku utakmice Branimir Ramljak je u 30. minuti dalekometnim udarcem povisio rezultat na 3:0 a Matej Kelava i na 4:0 iz 11 matara nakon rušenja turbo našpananog i nezadrživog Josipa Grdenića koji je zamjenio Brčića. Prije toga u 36. minuti Turkalju je Krančec opat skinuo iz zicera pokušaj glavom. Pod dojmom ozljede svojeg lijevokrilnog napadača, domaći su malo prikočili i u nastavku zabili još samo jednom. Lijevo su kombinirali Šarić, Brajko i Grdenić a ovaj posljednji je malo iskosa zabio za konačnih 5:0. Pobjeda Udarnika je čista kao suza ali Karlovčani su imali još i opasan udarac Turkalja pored samih rašlji i nevjerojatan promašaj na nečuvana vrata u 81. minuti tako da nisu zabili ni počasni.

 

01.04.2017. SRC Kurilovec, 20. kolo MŽNL Središte. Udarnik-Karlovac 1919. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

 

UDARNIK – KARLOVAC 1919: 5 – 0
VELIKA GORICA SRC Kurilovec. Igrano 01. travnja 2017. od 16.30. Gledatelja 150. Sudac: Branko Lafter (Jastrebarsko). Pomoćnici: Ivan Rešetar (Samobor) i Fabijan Šekerija (Velika Gorica). Ćetvrti sudac: Tomislav Jurinčić (Samobor). Delegat: Damir Fučkar (Zagreb).

 
STRIJELCI: 1:0-Brčić (10-11m), 2:0-Petković (22), 3:0-Ramljak (30), 4:0-Kelava (45-11m), 5:0-Grdenić (50).

 
UDARNIK: Kranjčec-Mihanović (od 46. Maričević), Ladović, Milanović, Šarić (od 70. Skrbin))-Stojić (od 59. Pralas), Kelava-Ramljak, Petković, Brčić (od 28. Grdenić)-Brajko.
TRENER: Damir Biškup

 
KARLOVAC 1919: Demirović-Matuzić (od 67. Kladušan), Žitko, Jaković (od 84. Grdić), Turković-Strgar (od 56. Marinić), Veselić (od 46. Šprajcer)-Štefančić, Mičunović, Turkalj-Dragović.
TRENER: Igor Jelić

 
IGRAČ UTAKMICE: Kristijan Brčić