Prijava

Vaša prijava

Dokumentarci dolaze u Goricu! Ljubitelje ovog žanra očekuju besplatne projekcije sedam odličnih filmova


Osmu godinu zaredom, početkom travnja kino Gorica organizira filmsku reviju ‘Tjedan dokumentarnog filma‘. Novih sedam dokumentaraca Goričani će moći besplatno pogledati od 6. do 12. travnja, a svaki dan na rasporedu su dva filma.

Evo koje filmove donosi ovogodišnji TDF…

‘Gdje je sljedeća invazija‘ film je Michaela Moorea koji još jednom, u svom stilu provocira i kritizira, obrazovnu politiku SAD-a. Kritičari kažu kako se radi o njegovom najsmješnijem filmu do sada.

Ljubitelji dokumentaraca moći će pogledati i ‘Prvi ponedjeljak u svibnju‘, film Andrewa Rossia o svijetu visoke mode, a nešto sasvim drugačije donosi dokumentarac ‘Ispod sunca‘, u kojem Vitalij Manski, uz odobrene, potajno snima i zabranjene scene života u Sjevernoj Koreji.

The Yes Men‘ Laure Nix film je koji prati protestne akcije dvojice aktivista širom svijeta, a na gorički TDF dolazi i dokumentarac ‘Gori more‘ Gianfranca Rosia o odrastanju jednog dječaka na Lampedusi, otoku koji je postao simbolom najveće humanitarne katastrofe našeg doba – tisuća tragičnih sudbina ilegalnih imigranata.

Dan oslobođenja‘ film je Mortena Traavika i Uġisa Olte o glazbenom gostovanju slovenskog kultnog rock benda Laibach u najzatvorenijoj državi svijeta – Sjevernoj Koreji čija je ideologija svjetlosnim godinama udaljena od svijeta alternativnog rocka.

“Tjedan dokumentarnog filma završit će u srijedu u 20,15 sati projekcijom dokumentarnog filma ‘Sirija – zemlja na raskrižju‘ koji su na teritoriju Sirije, pod upravom Assadove vojske, snimili Hrvoje Ivančić i Goran Šafarek. O filmu kao i stanju i događajima u Siriji gledatelji će imati prilike poslije projekcije uživo popričati s autorom Hrvojem Ivančićem”, kažu iz Kina Gorica.