Prijava

Vaša prijava

Gorica u Kranjčevićevoj, Udarnik na Zvrniku u Buševcu


Pred ljubiteljima nogometa je zanimljiv vikend 8. i 9. travnja 2017. Turopoljske klubove koji pretendiraju na naslov prvaka u svojim ligama čekaju zahtjevne zadaće.

Drugoligaš Gorica u subotu od 17 sati igra kod Zagreba u Kranjčevićevoj. Prema redoslijedu na ljestvici Gorica je favorit ali Zagreb će sve učiniti za tri spasonosna boda koja bi pjesnike malo odmakla od 3. HNL. Gorici do kraja prvenstva pak igraju samo tri boda po utakmici želi li u elitu, a želi. Suparnicima neće biti jednostavno stići do željenog.

HNK Gorica. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

Udarnik će u nedjelju, ali pola sata ranije (16.30), u Buševcu stati kontra Poleta koji proljetos posti što se bodova tiče. Svejedno Kurilovčanima neće biti nimalo jednostavno jer su nekompletni. Nema prvog igrača operiranog Brčića a nejasna je situacija i s ozljedom načetog Džaje. Buševčanima se s novim trenerom možda mora negdje i otvoriti po zakonu velikih brojeva ali dečke lidera prvenstva MŽNL središte i stratega Damira Biškupa nije briga za susjedske problema oko ispadanja. Moglo bi biti zanimljivo, neizvjesno i veselo.

NK Udarnik. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

Kvalitetom treći klub u Turopolju Gradići proljetos blista(ju). Bojovnici vrlo uspješnog trenera Zorana Tomčića morali bi do tri boda i u Radoboju ali opreza nikad dosta. Oni koji se utapaju mogu biti vrlo opasni a Radoboju gori pod nogama. U petom rangu našeg nogoloptanja sa velikim zanimanjem se čeka dvoboj Gorice II i Jamnice koja je na ljestvici tik iznad mladosti stratega Perice Vidaka. Derbi se igra u nedjelju 9. travnja od 16.30 na gradskom stadionu. Drugoj momčadi Gorice su tri boda neophodna za proboj prema samom vrhu što je i cilj kluba. Od ostalih turopoljskih Jedinstvenih ligaša Mraclin ugošćuje Rakovec, Lomnica Slogu SU-ZA a Klas putuje u Bistru. Prognozirati i predviđati, tu je nezahvalno i bilo bi nerealno.

U šestom rangu kod županijskih prvoligaša najzanimljivija utakmica je u Rugvici koja ugošćuje lidera Turopoljca. Prođu li Kučani neokrznuti, naslov prvaka je praktički njihov. Usnula ljepotica Jelačić iz Vukovine se probudila i s dvije uzastupne pobjede lakše se čeka susjed iz Kobilića. Igra se u subotu od 16.30 onako za prestiž jer jedni i drugi su tu negdje, oko sredine redoslijeda. Turopolje ide na kratak put bez nade u Malu Bunu, ako “brežani” shvate utakmicu ozbiljno bit će im teško. Meštrica mora zaigrati mnogo bolje od prikazanog u Kučama (2:9) ako želi do bodova kontra Bana Jelačića iz Banovog.

Gornjolomničani doma mogu iznenaditi. Dinamo Hidrel proljetos ne igra ni blizu jesenjoj razini a poraz doma od Oborova (0:3) je neugodno iznenađenje. Stoga je gostovanje kod slabašnog Brcka u Božjakovini važno za mir u kući. U najnižem rangu (sedmom) iz kojeg se ne ispada, Kupa u Pokupskom čeka Milku Trninu i tri nova boda. Mladost Obrezina igra kod Žabnice i pobjeda je imperativ za visok plasman i povratak među županijske prvoligaše.