Prijava

Vaša prijava

Imotski iznenadio Goricu


Nogometaši Gorice nisu uspjeli red domaćom publikom povezati i treću pobjedu u nizu kojom bi zadržali vodeću poziciju na tablici II HNL. Ispriječili su se tome ponajprije samo igrači Gorice koji su početničkim pogreškama dozvolili igračima Imotskog da iz dvije bezazlene pozicije dva puta poništavaju vodstvo Gorice, pa onda i danas vrlo slabi sudac Čuljak koji je propustio svirati čisti jedanaesterac za Goricu u 36. minuti utakmice i Tataru neopravdano dodijelio žuti karton, a to isto ponovio u 91. minuti kada je pad Jančetića u kaznenom prostoru kaznio također žutim kartonom kapetanu Gorice, a obzirom da mu je to bio drugi morao je napustiti teren. Moramo se složiti da kazneni udarac nije postojao, ali je Jančetić bio povlačen rukama od 18 metara do ulaska u kazneni prostor i Čuljak je samo trebao prekršaj vratiti tamo gdje je i bio, ovako je Gorica kažnjena za neigranje svog kapetana u važnoj utakmici u Lučkom. Da li je slučajno ili ne, nije ni važno, Gorici se ovakve situacije opet prečesto ponavljaju, a još uvijek pamtimo izjednačujući pogodak Dugopolja od prije tri kola iz zaleđa.

Ipak kada sve zbrojimo i oduzmemo Gorica je odigrala možda i najbolje poluvrijeme, a jedino su igrači Gorice krivi što se na odmor nije otišlo sa tri ili više pogodaka razlike za Goricu. Ni nastavak nije prošao drugačije, a rezime cijele utakmice možemo svesti u barem pet stopostotnih prilika za Goricu iz kojih su napadači ili pogađali vratara ili okvir gola koji je bio kao začaran. Kad ne zabiješ tada stara poslovica kaže bivaš kažnjen, a to se Gorici dogodilo danas. Imotski je iz dva ozbiljnija napada postigao dva pogotka a prvo je Žutiću na lijevoj strani presudio asistencijom Begić, a onda Jančetiću na desnoj prodorom i asistencijom Strika – oba igrača koja su proveli neko vrijeme u Velikoj Gorici ali nisu zadovoljili zahtjeve struke. Danas su obojica vjerojatno i dodatno motivirani zbog toga željeli pokazati suprotno, a obrana Gorice im je to olako dopustila, a kad su već bokovi popustili u zadnjoj liniji je oba puta zaspao Babok i dozvolio Krištiću da ni kriv ni dužan dođe s klupe do junaka utakmice. Gorica u utorak gostuje u Lučkom koje je glatko poraženo u Solinu.

2.HNL , 27. kolo
GORICA – IMOTSKI 2:2 (1:0)

VELIKA GORICA. Gradski stadion. Gledatelja: 300.
Sudac: Čuljak (Zagreb). Pomoćnici: Marić i Vuković. Četvrti sudac: Pečarić. Delegat: Juhas.

STRIJELCI: 1:0 – Španja (43), 1:1 – Krištić (55), 2:1 – Španja (62), 2:2 – Krištić (71).

GORICA (4-2-3-1):  Kahlina – Jančetić, Smoljo, Babok, Žutić – Matoš, J. Serdarušić – Humeljak (od 46. Pejić) , Španja, Tatar – Sedlaček (od 73. Prskalo).
Trener: Davor Mladina.

IMOTSKI (4-4-2):  Gudelj – Markotić (od 46. Krištić), Grubić, Češljar, Strika – Kuvačić, Landeka, A. Serdarušić, Bošnjak (od 68. Changtak) – Vrgoč (od 46. Begić) , Mandarić.
Trener: Vjeran Simunić.

ŽUTI KARTONI: Tatar (36), Begić (83),
CRVENI KARTON: Jančetić (90 – drugi žuti karton).