Prijava

Vaša prijava

Udarnik slavio nakon odlične utakmice


Desetkovani ozljedama Kurilovčani su se opravdano pribojavali vrlo dobrih Marofčana ali na kraju su slavili sigurnim rezultatom 3:0. Počelo je po rominjajućoj kišici na vrlo dobrom travnjaku u blagdanskom ozračju Velike subote a uz to se je kod domaćih osjećalo slavljeničko raspoloženje jer je sportski direktor Udarnika Darko Janječić slavio svoj 45. rođendan. Veliki zaljubljenik u nogomet ljepšu čestitku od pobjede svoje momčadi vjerojatno i nije mogao dobiti.

Darko Janječić raspoložen prima čestitke. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Igra Marofa pod palicom iskusnog dirigenta Hrvoja Štroka imala je glavu i rep ali opasniji po gol bili su domaći. Najprije je u 12. minuti iz slobodnjaka sa 22 metra pucao Ladović zamalo neprecozno a u 16. bilo je 1:0. Korner s lijeve strane na sjeverni gol izveo je Kelava, lopta je izbijena polulijevo do Josipa Grdenića koji se sjurio u kazneni prostor i prizemnim oštrim udarcem po skliskoj travi pogodio precizno suprotni kut u malu mrežicu za radost najviše već spomenutog Janječića. Tri minute kasnije bilo je već 2:0. Mladi Branimir Ramljak probio se po desnoj strani i ubacio, netko od gostiju igrao je rukom i bio je to čisti kazneni udarac.

Dva majstora Grdenić (17) i Štrok (10). Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Posla se prihvatio Matej Kelava i sigurno pogodio kut. Spomenuli smo vrlo dopadljivu vez igru Marofa a vrlo opasni su bili u 22. minuti. Štrok je opalio projektil, vratar Kranjčec odbio a pritrčali Golobić pucao pored vratnice. Ono što gosti nisu iskoristili u 27. minuti pravo je umjeće ne zabiti. Romih je kombinacijom s Golobićem doveden u mat situaciju jedan na jedan na Kranjčeca i mogao je samo birati gdje poentirati a poslao je loptu pored mreže.

Hrvoje Štrok-majstor ostaje majstor. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Početkom drugog poluvremena opet dominacija Udarnika. Već u 46. minuti Goran Petković je desnicom lukavo iz koljena pucao a vratar Bruno Lukić refleksno obranio. Odmah u slijedećem napadu Udarnika opet je zgodu nakon kornera imao Petković glavom ali otišlo je previsoko. Nakon toga i Nikola Brajko se solo dionicom riješio pratnje i pucao a Lukić je opet bio pobjednik.

 

Josip Grdenić ispred soijih navijača nakon odlične igre. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Igrala se 59. minuta a novi šou režirao je nezadrživi brzanac Grdenić i onda otišao na tuširanje. Po desnoj strani zatitrao je u stlu Messija iz najboljih dana i kada se spremao zabiti složili su ga na mokru travu za novi penal. Opet se zadatka primio Kelava a ovaj put visoko pod prečku u kut zakucao je za 3:0. Trener Damir Biškup izvukao je iz igre goropadnog i neustrašivog do boli Grdenića čuvajući ga vjerojatno za slijedeće važne utakmice a pola sata priliku je dobio Pralas. Do kraja utakmice vrijedi još spomenuti šansu Brajka i novu obranu Lukića, novi projektil iskusnog majstora Štroka, i ulazak u igru kod Udarnika Hrvoja Šimića koji se tako vratio nakon što je poduže bio ozljeđen a u klubu jedva čekaju njegove neosporne mogućnosti.

 

 

UDARNIK – SAVSKI MAROF: 3 – 0
VELIKA GORICA SRC Kurilovec. Igrano 15. travnja 2017. od 16.30. Gledatelja 150. Sudac: Nikola Kožar (Donja Stubica). Pomoćnici: Domagoj Filko (Klanjec) i Tihomir Kocek (Sveti Ivan Zelina). Četvrti sudac: Valentin Jakovac (Zagreb). Delegat: Davor Bjelanovoć (Sidak).

 
STRIJELCI: 1:0-Grdenić (16), 2:0-Kelava (20-11m), 3:0-Kelava (59-11m).

 
UDARNIK (4-2-3-1): Kranjčec-Mihanović (od 85. Skrbin), Ladović, Maričević, Šarić-Petković, Stojić-Ramljak (od 88. Krasnić), Kelava, Grdenić (od 60. Pralas)-Brajko (od 80. Šimić).
TRENER: Damir Biškup

 
SAVSKI MAROF (4-2-3-1): Lukić-Tolić, Pasarić Delić, Ištuk, Turk-Hanžek (od 85. Mirt), Štrok-Romih (od 81. Potočnjak), Čavala, Barišić-Golobić (od 65. Dežić).
TRENER: Sven Raić

 
IGRAČ UTAKMICE: Josip Grdenić