Prijava

Vaša prijava

Ljekarne Zagrebačke županije otvaraju Centar zdravlja


Ljekarne Zagrebačke županije u Velikoj Gorici uređuju Centar zdravlja koji će se sastojati od edukacijskog centra, službe centralne nabave, galenskog laboratorija i nutricionističkog savjetovališta. Također, u Centar će moći dolaziti i građani. Uz brojne informacije koje će tamo moći dobiti, djelatnici će ih ujedno naučiti i pokazati im na koji način mogu živjeti i funkcionirati s bolestima te kako prilagoditi svoju prehranu i način života svojem novom stanju.

Zahvaljujući donaciji Zagrebačke županije, Ljekarne će za opremanje galenskog laboratorija nabaviti opremu u vrijednosti 400 tisuća kuna, a on će pokrivati potrebe svih 17 ljekarni. U njemu će se izrađivati razni pripravci, koji će se moći dobiti na liječnički recept, ali i individualni magistralni pripravci u obliku kapsula, krema, sirupa ili losiona, ovisno o zahtjevu pacijenata.

Ravnateljica Zvjezdana Dobrinčić ističe kako je njena želja, kao i njezinih suradnika s kojima se ponosi, stvoriti ljekarnu u kojoj će se svi pacijenti i posjetitelji osjećati kao doma. “Želimo biti dio svake obitelji te im dati do znanja da nam se uvijek mogu obratiti i da će uz našu medicinsku pomoć dobiti i toplu riječ“, dodala je ravnateljica Dobrinčić.

S obzirom da je županija osnivač Ljekarni, Centar je obišao i župan Stjepan Kožić koji je oduševljen s onime što se i na koji način radi. Sve od inicijative do provedbe ideja. “Izuzetno sam zadovoljan jer znanje je uvijek domaće i sve što rade, rade iz vlastitog kadra. Veseli me da imamo stalni rast inovativnosti te da smo po mnogočemu iznad drugih ustanova te vrste, ponosno će župan te dodaje kako zaista možemo biti primjer drugima.

Inače, Ljekarne su osnovane 2003.godine i trenutno imaju 94 zaposlenih, a njihov Centar zdravlja kompletno bi trebao biti uređen do kraja godine.