Prijava

Vaša prijava

Gradonačelnik posjetio zapovjednika HRZ i PZO-a brigadnog generala Miroslava Kovača


Gradonačelnik Dražen Barišić susreo se jučer u vojarni „Pukovnik Marko Živković“ sa zapovjednikom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane brigadnim generalom Miroslavom Kovačom. Oba partnera potpisnici su Povelje prijateljstva – „Velika Gorica – Grad zrakoplovstva“, čiji je cilj promocija Velike Gorice kao grada zrakoplovstva.

„Potpisnice ‘Povelje prijateljstva’ zainteresirane su za čvršću međusobnu suradnju, kako na dobrobit građana Velike Gorice tako i na dobrobit samih zrakoplovnih subjekata koji funkcioniraju na njenom području“, poručio je gradonačelnik.

Na radnom sastanku definirana su konkretna područja suradnje i mogući zajednički projekti. Jedan od njih zasigurno je i manifestacija Zrakoplovni dan koji će se u svibnju u Velikoj Gorici. General Kovač potvrdio je sudjelovanje HRZ i PZO-a u ovoj manifestaciji.

„Kvalitetna i konstruktivna suradnja s lokalnom samoupravom iznimno je važna za sve sastavnice Oružanih snaga RH, pa tako i za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo“, istaknuo je general.

Na goričkom području smještene su dvije postrojbe i zapovjedništvo HRZ i PZO-a.